Trg Republike u Čakovcu postaje Trg solidarnosti

Nastarija vrsta opskrbe u zajednici je razmjena usluga i dobara, metoda koju smo kroz vrijeme zanemarili i zamijenili ovisnošću o kupovini i novcu.

Danas živimo u teškom vremenu i svijesni smo da je mnogima oko nas potrebna pomoć, a kako jednostavnije nego da im poklonimo ono što nama više nije potrebno! Na taj način vi se rješavate “smeća” iz svog života, a baš ono će nekome uljepšati život.

Prostor CeZam Čakovec i Udruga mladih “3FF” Čakovec uz podršku Centar za kulturu Čakovec, Grad Čakovec, Turistička Zajednica Grada Čakovca i Crvenog Križa pokreću novu inicijativu: Skupljanja didaktičkih igračaka, odjeće i obuće za potrebite, koncert i “Hrana ne oružje!” na glavnome čakovečkome trgu.

Cjelodnevni program započinje u jutarnji satima a završetak je predviđen u 19 sati:

10:00 sati:

– Skupljanje didaktičkih/edukativnih pomoću kojih djeca na njima zanimljiv i zabavan način uče o svijetu oko sebe, razvijaju logiku, kreativnost, logičke sposobnosti, usvajaju matematiku, vježbaju koncentraciju te imaju mnoge druge koristi za razvoj djeteta. Skupljanjem odjeće i obuće promoviramo recikliranje i sprečavamo bacanje očuvane i upotrebljive odjeće koja će mnogima pomoći te potičemo na solidarnost i pomaganje onima kojima je to potrebno.

15:00 – 19:00 sati:

– Program dodatno uveseljavamo glazbenim programom u sklopu kojeg za vas sviraju:

Daliborovo Granje – Čakovečki psihodelično orijentalno eksperimentalni rock, čiji album možete čuti na sljedećem linku:
https://daliborovogranje.bandcamp.com/releases,

Lea Šprajc – čakovečka kantautorica koja izvodi vlastite i tradicionalne pjesme
https://www.youtube.com/watch?v=yGfX2fIfjXw,

The Street Band – manifestaciju će uveličati čakovečki muzičari iz raznih sastava koji će nam prezentirati svoje glazbeno umijeće na glavnom Trgu.

Kako sudjelovati?

– Prekopajte kutije i zabačene kutke vaših ormara gdje vam prašinu skupljaju edukativne igračke, stara odjeća ili obuća koju više ne nosite, niti ćete ju nositi. Umjesto da ih bacite u smeće, donesite taj višak 7. svibnja na Trg Republike na dan održavanja akcije. Isto tako dođite u popodnevnim satima uživati u glazbenom programu ispred Centra za kulturu u besplatnom grahu od strane inicijative “Hrana a ne oružje” i ostalim popratnim sadržajima.

Prakticirajmo zajedno solidarnost, humanost, toleranciju i zajedništvo, stvorimo naviku darivanja i pomaganja svojim suživotnjacima, održimo dobru praksu grada Čakovca i Međimurja u pomaganju ljudima kojima je to potrebno. Ojačat ćemo međuljudske odnose i pomoći stvoriti bolju zajednicu sa zdravijim vrijednostima. Globalne promjene započinju na lokalnoj razini, kreni od sebe! – poručuju organizatori.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije