Održana tradicionalna smotra učeničkih zadruga

>> Održana tradicionalna smotra učeničkih zadruga

U organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, na štandovima u središtu Čakovca održana je Županijska smotra učeničkih zadruga koja je okupila 10 učeničkih zadruga međimurskih osnovnih i srednjih škola. Da su učenici marljivi, ali i kreativni moglo se vidjeti po šarolikosti ponude i različitih predmeta koje izrađuju, a koji bi svakako svoje mjesto mogli pronaći na tržištu.

-Smotra učeničkih zadruga , kazala je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, je prilika da i sami građani vide što i kako kvalitetno djeca rade u školama. Ono što je važno spomenuti da se u ovim aktivnostima mogu istaknuti i ona djeca koja nisu ‘vječni odlikaši’, što ne znači da nisu odlični učenici ili da to ne mogu biti. Učeničko zadrugarstvo, nastavlja Benčik, bazira se na konkretnom radu, odnosno njihovih ruku djelu, što djecu nekakvim današnjim okolnostima ispunjava. S druge strane to može biti i jedna vrsta uvida u buduća profesionalna zvanja.

Djeca s teškoćama u razvoju također imaju brojne vještine i svojim trudom to dokazuju izrađujući brojne korisne predmete i proizvode. – Nama je bitno, kazala je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, da naša djeca u nekakvom odnosu sa, ako mogu to reči , redovnom populacijom školaraca doista pokažu svoje sposobnosti. Nije uvijek najvažnije djecu s teškoćama gledati kao problem, već na njih treba gledati kao na potencijal. U ovom segmentu mislim da su to djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje pokazala i ja se samo nadam da će postojati nekakve društvene okolnosti i uvjeti da oni nakon što završe našu školu svoje sposobnosti mogu primjenjivati bilo u socijalnom poduzetništvu ili nekakvim zaštitnim radionicama jer bi bilo šteta da vi dijete učeti do nekakvih 20 godina njegova života, a da iza toga sav njihov potencijal nestane. Oni će vam svakako pokazati svoje sposobnosti i potencijal, ukoliko im se približite na pravi način i date im pravi posao.

Na smotri su sudjelovala učenička zadrugarstva Ftičeki (OŠ Belica), Jabuka (Gospodarska škola Čakovec), Drenek (OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica), ET-KO-KE (OŠ I.G. Kovačića Sv. Juraj na bregu), Fijolica (Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec), Klopotec (OŠ Gornji Mihaljevec), Kušlec (OŠ Kuršanec), Lafra (OŠ Domašinec), Pupoljak (OŠ Donja Dubrava) i Tinček (OŠ Sveti Martin na Muri).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije