FOTO: Vatrogasci su jedan od ponosa Grada Čakovca

>> FOTO: Vatrogasci su jedan od ponosa Grada Čakovca

U Društvenom domu u Strahonincu u subotu navečer održana je redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca.

Pored predstavnika 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe, na sjednici su bili i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan, dopredsjednik VZMŽ Andreas Lisjak, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Hrvoje Novaković, predstavnik kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Vladimir Bujan, te predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Pule, predvođeni zapovjednikom te zajednice, Klaudijem Karlovićem i tajnikom Petrom Znahorom.

U DVD-ima VZGČ ima preko 1500 članova, 583 je članova vatrogasne mladeži, a u javnoj vatrogasnoj postrojbi radi 36 profesionalnih vatrogasaca. U protekloj godini imali su 358 intervencija, od čega 106 na požarima. Od svih intervencija na području Vatrogasne zajednice Međimurske županije 40 posto bilo je na području čakovečke vatrogasne zajednice.

Kako je u Izvješću o radu u protekloj godini rekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Meglić, svi DVD-i s područja Grada lani su dobili muljne pumpe Honda na korištenje, jednofazne potopne pumpe, DVD Kuršanec novo kombi vozilo, a DVD Krištanovec od Glavnog vatrogasnog zapovjednika značajnu vatrogasnu opremu na korištenje. Također, JVP je dobila nova zaštitna odijela.

U protekloj godini održano je podosta taktičko pokaznih vježbi, na kojoj se provjeravala spremnost, brzina i obučenost vatrogasaca kod intervencija. Prošlog svibnja u Pribislavcu je održano natjecanje vatrogasne mladeži, na kojem su sudjelovale 42 ekipe, a najbolje su sudjelovale na vatrogasnom kampu u Fažani. Seniorsko natjecanje održano je u Kuršancu, a na njemu je nastupilo 39 ekipa.

Prošla godina bila je jubilarna za četiri DVD-a i JVP. DVD Čakovec proslavio je 140 obljetnicu, Krištanovec i Mačkovec 90, Žiškovec 80, a JVP 40 obljetnicu postojanja. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved naglasio je da su ovakvi odlični pokazatelji rezultat višegodišnjeg kvalitetnog rada, ulaganja te školovanja.

Ova najveća vatrogasna zajednica u Međimurju ima najviše posla, ali sve zadaće koje se postave pred nju određuje kvalitetno. Posebna pozornost posvećuje se preventivi i edukaciji, ali i osposobljavanju vatrogasaca za određena zvanja. Velik broj pripadnika vatrogasne mladeži jamstvo je da će naši DVD-i i u budućnosti građanima moći osigurati kvalitetnu i brzu zaštitu od požara, ali i drugih elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, inače član Skupštine rekao je da su vatrogasci Čakovca jedan od ponosa grada i pokazatelj kako se korisno troše javna sredstva. Svaka kuna uložena u opremanje i osposobljavanje, višestruko se vraća kod svake elementarne nepogode. Stoga će Grad Čakovec i dalje ulagati u svoje DVD-e, istaknuo je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije