Uređeno spremište za bicikle na čakovečkom Trgu Republike

Vijeće za prevenciju Grada Čakovca, ponukano upitima građana vezanim uz krađu bicikala parkiranih u gradskom središtu, predložilo je da se u centru Čakovca uredi posebno parkiralište za bicikle, gdje bi ih građani mogli sigurno ostaviti te gdje bi bicikli bili pod nadzorom.

Prijedlog je prihvaćen, a od petka, svi oni koji u Čakovec dolaze biciklom mogu ga ostaviti na novouređenom spremištu na dijelu parkirališta kod bivšeg MTČ-a.

U uređenje spremišta, veličine 20 x 5.5 metara, uloženo je oko 50 tisuća kuna, a na njemu će se istovremeno moći parkirati 100 bicikala. Parkiralište je pod video-nadzorom, a preko javnih radova angažirana su i dva čuvara, koji će od 7 do 19 sati skrbiti o sigurnosti ostavljenih bicikala.

Novoizgrađeno parkiralište je ograđeno, postavljeno je 8 klasičnih stalaka za bicikle, a naknadno će se postaviti i stalci koji omogućuju okomito parkiranje bicikala. U planu je osvjetljavanje cjelokupnog parkirališta kod bivšeg MTČ-a, pa tako i ovog novouređenog dijela.

Ovo je prvo takvo spremište koje je uredio Grad Čakovec, a bude li potrebe napravit će ih se još. Zanimljivo je da se, prema podacima Policijske uprave Međimurske, lani u odnosnu na godinu ranije, smanjio broj krađa bicikala, no bez obzira na statistiku otuđivanje bicikala i dalje je problem. Novouređeno spremište za bicikle zasigurno će još smanjiti te negativne brojke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije