Otvoreno najveće dječje igralište sa ‘pametnom klupicom’ i igralom za invalide

>> Otvoreno najveće dječje igralište sa “pametnom klupicom” i igralom za invalide

Početak proljeća, toplije vrijeme i duži dani izmamili su roditelje i djecu van na igru. Tim povodom na početku gradskog trga u Čakovcu otvoreno je dugoočekivano novo dječje igralište. Godinama smo svjedoci devastiranja dječjih igrališta u parku i okolici grada, zbog noćnog opijanja mladih. Grad je odlučio stati tome na kraj s uvođenjem određenih inovacija. Tako će ovo dječje igralište imati noćnu rasvjetu, video nadzor i ‘pametnu klupicu’ za punjenje mobitela, a također ovo je prvo igralište koje će imati igralo za invalide.

Igralište vrijedi 250 tisuća kuna i najveće je dječje igralište u Čakovcu i Međimurju. Većina sredstava bit će pokrivena sponzorski, dakle neće se financirati iz gradskog proračuna. U Čakovcu svaki kvart i mjesni odbor imaju po jedno igralište, koja se prije početka proljeća obiđu, u slučaju da se igrala moraju popraviti, obnoviti i pofarbati.

– Vjerujem da će otvarati više ovakvih igrališta, jer za to stvarno postoji potreba. Natalitet nam raste, imamo sve više djece, vrtići su nam puni. Ova nasmijana lica iza mene govore sve, da je postojala potreba i da ima potrebe za nečim takvim u gradu, rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Grad Čakovec je ovim igralištem još jednom dokazao kako je istinski Grad prijatelj djece, a ne samo mrtvo slovo na papiru. Gradonačelnik je najavio da će na igralištu osvanuti table s imenima donatora koji su pomogli u izgradnji ovog igrališta.

Spomenimo da je ovo igralište već bilo na meti vandala koji su srušili ogradu i znatno ju oštetiti, o čemu smo već pisali. Upravo se zato nadamo da će nadzorne kamere pomoći da krivci ne prođu nekažnjeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije