Provođenje nadzora u Čakovcu: Pravilno odlažite i razvrstavajte otpad

Svaka aktivnost čovjeka rezultira proizvodnjom otpada, a njegovo nesavjesno i neodgovorno odlaganje narušava okoliš i prirodu, odnosno okruženje u kojem živimo.

Iz predmetnog proizlazi obaveza i odgovornost svakog pojedinca o njegovom pravilnom zbrinjavanju. Zanemarivanje zakonom obvezujuće brige o zbrinjavanju otpada dovodi do nelagodno odloženog otpada, što može dovesti do onečišćenja sastavnica okoliša.

Preduvjet uspješnosti zaštite okoliša i prostora u kojem živimo svakako je obveza provedbe odredaba Zakona o gospodarenju otpadom i podzakonskih akata koje je donijelo Gradsko Vijeće Grada Čakovca, javlja web grada Čakovca.

Temeljem navedenog ovim putem obavještavaju se građani da će Upravni odjel za komunalno gospodarstvo putem komunalnih redara i ovlaštenih osoba privatne zaštitarske tvrtke u vremenu od 18. do 22. ožujka 2016. godine, provoditi nadzor javnih površina – lokacija na kojima su smješteni tzv. zeleni otoci – molock kontejneri, kojom prilikom će se osobito nadzirati i kontrolirati vrsta otpada koji se odlaže, razvrstavanje i način odlaganja.

Za sve utvrđene nepravilnosti, komunalni redari izricat će sankcije u skladu s odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom i Odlukom o održavanju i uređenju naselja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije