Matija Dedić održao koncert u Čakovcu u sjećanje na oca Arsena

>> Matija Dedić održao koncert u Čakovcu u sjećanje na oca Arsena

Istaknuti skladatelj i jazz pijanist Matija Dedić u četvrtak, 3. ožujka u čakovečkom Centru za kulturu održao je koncert na kojem je promovrao svoj album ‘Matija svira Arsena’ s autorskim interpretacijama glazbenih klasika svoga oca, umjetnika, kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića.

Album je snimljen početkom rujna prošle godine, a nepuna dva mjeseca nakon što je objavljen, našao je put do publike te se pozicionirao na listama najboljih albuma 2015. godine.

Na albumu, koji predstavlja Matijin povratak počecima i klasici, gdje je sam s klavirom i glazbom, nalaze se Arsenove skladbe kao što su “Sve što znaš o meni”, “Moderato cantabile”, “Kuća pored mora”, “Dida moj”, “Tvoje nježne godine”, “Ni ti ni ja”, te naslovne teme iz “Glembajevih” i “U registraturi”.

– Posrijedi je dirljiv i bolan razgovor s preminulim ocem u formi pijanističkih skladbi koje zvuče poput svega onoga zbog čega se Matija divio ocu, ali i zbog čega je otac bio neizmjerno ponosan na sina…”, napisao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš. Čakovečka publika, iako ne mnogobrojna, istinski je uživala u koncertu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije