Umjetnička škola Miroslav Magdalenić u prostoru kakav zaslužuje

>> Umjetnička škola Miroslav Magdalenić u prostoru kakav zaslužuje

Čakovečka Umjetnička škola Miroslav Magdalenić kao odgojno-obrazovna ustanova djeluje od 1996. godine. Od početaka do danas, kroz školu je prošlo stotine učenika kojima je glazba dio svakodnevice. Upravo ta glazbena svakodnevica, od danas će im biti puno ljepša. Naime, Umjetnička škola je sa svojih 400 učenika, nakon mnogo godina provedenih u neadekvatnim uvjetima za rad napokon dobila nove, adaptirane prostorije i učionice.

– Nakon mnogo godina u kojima nam je bilo tijesno, rada u dvije smjene i dolaska djece po četiri do pet puta zbog pomanjkanja prostora, napokon možemo disati punim plućima, kazala je ravnateljica škole Senka Bašek Šamec. Zahvaljujući prije svega našem osnivaču Gradu Čakovcu, dobili smo pet prostorija od koji je jedna i zbornica, koju do sada zbog skučenosti nismo mogli imati.



Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač kazao je kako je ovo škola koja je bitan čimbenik u kulturnom segmentu Čakovca, ‘pucala po šavovima’ i bilo je krajnje vrijeme da im se omogući širenje. U adaptaciju prostora iz gradskog proračuna tako je izdvojeno oko 300 tisuća kuna.

Umjetnička škola djeluje u Čakovcu , ali ima i četiri područna odjela i to u Prelogu, Murskom Središću i Donjem Kraljevcu. Zaposleno je tridesetak djelatnika, pod čijim vodstvom učenici postižu postižu i zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, tako su u 2015. godini osvojili ukupno 10 prvih, 11 drugih i jednu treću nagradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije