Ivanovec: Od sljedeće školske godine tjelesni u novoj dvorani

>> Ivanovec: Od sljedeće školske godine nastava tjelesnog u novoj dvorani

Nova školska sportska dvorana Osnovne škole Ivanovec gradi se prema planu, a ukoliko sve bude u redu, radovi će završiti do početka nove školske godine.

Gradilište ovog kapitalnog objekta, ne samo za naselje Ivanovec. Već i za cijeli Grad Čakovec, u petak su obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Roman Bogdano, ravnateljica OŠ Ivanovec Palmina Novak te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Prva faza radova na izgradnji dvorane započela je na jesen 2014., a druga u studenom prošle godine. Radovi odlično napreduju te će uskoro objekt biti u potpunosti stavljen pod krov. Uskoro započinju strojarski i instalaterski radovi, a dvorana bi tijekom proljetnih praznika trebala biti spojena na komunalnu infrastrukturu. Konačni završetak radova predviđen je za rujan 2016. godine, a ukupna vrijednost investicije planirana je na oko 11 milijuna kuna.

Prilikom obilaska gradilišta, gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da nova dvorana neće samo omogućiti normalno odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, već i podići društveni standard u ovom najvećem naselju čakovečkog gradskog prstena.

“Ivanovec sa svojih 2 i pol tisuće stanovnika sigurno treba ovu dvoranu, jer će se koristiti i za potrebe građana i udruga koje djeluju na ovom području. Ovo je samo jedna od velikih investicija koji provodimo na području mjesnih odbora, dakle ne gradi se samo u Čakovcu, već u svakom dijelu grada. Želimo komunalni standard koji imaju stanovnici, ujednačiti na cijelom gradskom području., istaknuo je Kovač.

Ravnateljica OŠ Ivanovec Palmina Novak, naglasila je da su dosad učenici na nastavu tjelesnog odgoja odlazili u obližnji Društveni dom, često pri tome i kisnuli. Novom dvoranom ovaj problem bit će riješen, a škola će dobiti i nove prostore na nastavu.

Inače, dvorana se nalazi na sjeverozapadnom dijelu parcele na kojoj se nalazi škola, veličine je 45,20 x 29,60 metara. Ukupne je površine 1.360 četvornih metara, a sa školom će biti povezana spojnim hodnikom. Osim dvorane, grade s i dva aneksa u kojima će biti pomoćni sadržaju, poput svlačionica, WC-a i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije