Preko stotinu i sedamdeset djece na zimskim kampovima

>> Preko stotinu i sedamdeset djece na zimskim kampovima

I ove godine Grad Čakovec je u suradnji sa udrugama i školama organizirao zimske kampove s ciljem osiguravanja čakovečkim osnovnoškolcima dodatnih aktivnosti tijekom zimskih praznika. Na plivačkom kampu, informatičkim i povijesnim radionicama te radionicama kreativnog čitanja sudjelovalo je preko stotinu i sedamdeset djece.

Informatički kamp u 3. osnovnoj školi te plivački kamp na Gradskim bazenima “Marija Ružić”, u utorak su obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik Mario Medved. Velik broj djece koja iz godine u godinu sudjeluje u ovim aktivnostima pokazuje da su ovakve aktivnosti potrebne, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

“Ovo je još jedan program u nizu kojim nastojimo našoj djeci i mladima osigurati dodatne sadržaje, s ciljem stjecanja boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja, a sudeći prema odazivu i zadovoljstvu onih koji na njima sudjeluju, još jednom smo uspjeli.”, istaknuo je gradonačelnik.

Informatička radionica krajem prošle godine, zajedno s povijesnom radionicom i radionicom kreativnog čitanja i pričanja legendi održana je u 1. osnovnoj školi, a u njima je sudjelovalo četrdesetak djece. U ponedjeljak i utorak 30-tak polaznika informatičke vještine može stjecati u 3. osnovnoj školi. Ova radionica organizirana je u suradnji škole i Međimurskog informatičkog kluba.

Plivački kamp na Gradskim bazenima traje do 8. siječnja, djeca su podijeljena u dvije grupe, a održava se od 9 do 13 sati. Kamp je organiziran u suradnji s Čakovečkim plivačkim klubom. Na kampovima mogu sudjelovati osnovnoškolci koji imaju prebivalište na području Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije