FOTO: Snijeg u Čakovcu čisti 14 ralica i šest radnika s lopatama

>> FOTO: Snijeg u Čakovcu čisti 14 ralica i šest radnika s lopatama

Snijeg koji je na čakovečkom području počeo padati u ponedjeljak ujutro, zasad nije stvorio veće poteškoće u prometu. Unatoč radnom danu, odnosno većem broju vozila na prometnicama, ralice i posipači na teren su izašli u podne te krenuli sa čišćenjem te dodatnim posipavanjem.

Iako zakonske odredbe predviđaju izlazak na teren tek dok snježni pokrivač pređe 15 centimetara, stožer čakovečke Zimske službe u prijepodnevnim satima dao je nalog da sva raspoloživa mehanizacija izađe na teren. Na terenu je 14 ralica od nekoliko koncesionara, a usporedo s čišćenjem, prometnice se posipavaju solju.

Na teren su izašli i djelatnici GKP “Čakom”, koji sa dva stroja te šest djelatnika s lopatama čiste pješačko-biciklističke staze, posebno kod kružnih tokova i frekventnijih raskršća, te uže središte grada.

Strojevi rade na cijelom gradskom području, no ceste se čiste prema prioritetima. Najprije su na redu najprometnije ulice, kružni tokovi, nadvožnjaci i podvožnjak. Kako je za poslijepodne prognoziran prestanak padalina, do večernjih sati bit će očišćene i posoljene sve ulice.

Iz Zimske službe mole građane da počiste pješačke staze ispred ulaza u svoje kuće i dvorišta, te upozoravaju da su to temeljem propisa obvezni učiniti. Također, kako su prognozirane vrlo niske temperature, mole se građani da u vožnji vode računa o zimskim uvjetima u prometu. Inače, zaliha soli ima dovoljno i za ceste te pješačko-biciklističke staze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije