Josipu Vargi, elektromehaničaru iz Čakovca, nagrada za životno djelo

Svečanom proslavom održanom u petak, 11. prosinca 2015. u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu, Obrtnička komora Međimurske županije obilježila je 21 godinu svog utemeljenja.

Proslava obljetnice je prilika za isticanje pojedinaca koji su svojim radom pridonijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika, odnosno za dodjeljivanje najviših komorskih priznanja. Tako je nagrada za životno djelo – statua ‘Obrtnik Međimurja’, uručena Josipu Vargi, elektromehaničaru iz Čakovca, za 26 godina rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.

Josip Varga dobitnik je i Plakete Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija. Plaketu HOK-e dobio je i Ivan Meznarić (posthumno) autoprijevoznik iz Čakovca.

Plakete ‘Majstor godine’ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja dodijeljene su Josipu Murkoviću, bravaru iz Peklenice, Stjepanu Novaku, strojobravaru iz Nedelišća i Nikoli Zvonareku, stolaru iz Preloga.

Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava dobili su Udruga obrtnika i poduzetnika iz Donje Dubrave, Božena Taradi, ugostiteljka iz Belice i Sandra Novak, ugostiteljka iz Čakovca.

Na svečanoj proslavi uručena su i priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoju obrtništva, obrtnicima koji ove godine obilježavaju više od 20 godina rada u obrtu.

Priznanja su dobili: Zdravko Sanjković, automehaničar iz Belice; Josip Pintar, izrađivač stolarije iz MaleSubotice; Mihovil Lisjak, proizvođač voćnih sokova iz Domašinca; Petar Colev, metalogalanterist iz Čakovca; Spomenka Hajdinjak, ugostiteljka iz Čakovca; Kristijan Salaj, automehaničar iz Podturna; Josip Toplek, prijevoznik iz Ivanovca; Željko Slaviček, ugostitelj iz Preloga; Josip Mustač, autoelektričar iz Svete Marije; Dragica Domjanić, računovodkinja iz Čakovca; Tihomil Horvat, održivač orgulja iz Malog Mihaljevca; Zdravko Kodba, instalater iz Orehovice; Josip Malek, zidar iz Preloga; Ivan Špicar, autolimar iz Pušćina; Mladen Kovač, trgovac iz Preloga; Višnja Lesjak, frizerka iz Pribislavca; Stjepan Marodi, proizvođač tjestenine iz Čakovca; Dalibor Blagus, peradar iz Donjeg Pustakovca; Josip Novak, strojobravar iz Preloga; Branko Ivančić, galanterist iz Donje Dubrave; Miljenko Rusak, prijevoznik iz Donje Dubrave; Ivan Novak, brijač iz Čakovca; Robert Novinić, autolimar iz Prekope; Vlado Pavlic, prijevoznik iz Čakovca; Jasminka Novak, trgovkinja iz Mačkovca; Aleksandra Šubić, kozmetičarka iz Čakovca; Dean Novak, ugostitelj iz Peklenice; Marijan Bauer, prijevoznik iz Podturna; Dejan Novak, trgovac iz Mačkovca; Miljenko Ban, ugostitelj iz Strahoninca; Boris Kovačić, ugostitelj iz Totovca; Marijan Mošmondor, soboslikar iz Murskog Središća; Vesna Švaljek, trgovkinja iz Totovca; Marijan Šprem, instalater iz Žiškovca; Branko Boj, trgovac iz Čakovca; Stjepan Marodi, prijevoznik iz Domašinca; Željko Carević, instalater iz Kuršanca; Miroslav Varga, ugostitelj iz Sivice; Nikola Košir, serviser iz Nedelišća; Dušan Jambrović, soboslikar iz Strahoninca; Zvonko Knezić, proizvođač prehramb. proiz. iz Čakovca; Mirjana Radiković, trgovkinja iz Krištanovca; Kristina Jalušić, frizerka iz Pušćina i Franjo Varga, soboslikar iz Peklenice.

Čestitke su međimurskim obrtnicima uputili Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana, Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije i Vladimir Dobranić, predsjednik Udruženja obrtnika Međimurske županije, javljaju OK Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije