DK Plemenita – vinska zvijezda Hrvatske iz podruma Dvanajščak-Kozol

Vina Dvanajščak-Kozol predvođena svojim pjenušcem DK Plemenita briljirala su na jubilarnom desetom VinoComu, međunarodnom festivalu vina i kulinarstva, održanom u hotelu Esplanade u Zagrebu 27. i 28. studenog.

U sklopu Festivala najstrože i najopsežnije je ocjenjeno ukupno 224 vina iz Hrvatske, Europe i svijeta, a samo najbolja su dobila nagradu Vinska zvijezda. Tako je stručna komisija od 26 ocjenjivača proglasila pjenušac DK Plemenita rosé brut najboljim od svih hrvatskih pjenušaca i potvrdila ekstravagantnost i čvrsto temelje međimurske vinske scene, predvođene vinima obitelji DK.

Nagrade su dobili i Pušipel 2014. i Pinot crni 2012. što Dvanajščake svrstava među najnagrađivanije izlagače festivala. DK Plemenita i DK Pozoj, pjenušci su odnjegovani klasičnom metodom i odstajali najmanje godinu dana na kvascima, a navedenim odličjem stoje rame uz rame ponajboljim pjenušcima iz Champagne i drugih svjetskih vinskih regija.

Stoga smo zadovoljni što međimurska vina postaju perjanica Hrvatske vinske scene i svojim odličjima i kvalitetom oduševljavaju, ne samo nas Međimurce već i cijelu Hrvatsku.

Ovakve novosti vesele još više u ovo predblagdansko vrijeme, jer nam uskraćuju vječitu potragu za onim najboljim novogodišnjim pjenušcem ili blagdanskim vinom.

Najnovije