Štrigova: Uz pomoć Slovenaca i obrnuto kreće izgradnja kanalizacije

Općina Štrigova definitivno započinje izgradnju kanalizacije i odvodnje fekalnih i drugih voda, prvo za naselja Štrigova i Jalšovec, a potom i drugih naselja na području općine, kaže Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova.

Premda je izgradnja kanalizacije davna želja Štrigovčanaca, zbog izuzetnih zahtjeva kod izgradnje postojalo je više zapreka, prvenstveno novčanih da se krene u ovaj složeni projekt, a jedan je i odvodnja i pročišćavanje otpadnih i fekalnih voda.

Međutim, pojavila se ponuda slovenske Općine Razkrižje da se štrigovska kanalizacija priključi na njihovu kanalizacijsku mrežu i pročistač, koju su Štrigovčanci prihvatili. Zatražena su očitovanja nadležnih slovenskih i hrvatskih ministarstva i Međimurskih voda, koja su i stigla i sva su pozitivna.

– Obzirom da od prije imamo idejne projekte, sada pristupamo ishođenju konačnog-izvedbenog projekta i građevinske dozvole, a potom u same pripreme i izvođenje radova. Novce ćemo nastojati dobiti iz EU i domaćih izvora, a zasigurno neće izostati niti drugi načini financiranja. Bez Slovenaca teško bismo krenuli u projekt, a oni pak opet u nama dobivaju partnera koji će im popuniti prihode koje za sada nisu u mogućnosti ostvariti za potpuno funkcioniranje kanalizacijskog sustava, naglašava načelnik Rebernik.

U Štrigovi i Razkrižju ljudi su vrlo dobro prihvatili ovakav način rješavanja kanalizacije i sada s nestrpljenjem očekuju početak radova.

Izgradnja kanalizacije u Štrigovi izuzetno je potrebna obzirom na opredjeljenje na razvoj turizma i ugostiteljstva koji zahtijevaju više standarde od postojećih, a jednako tako potrebe domaćinstava i ostalih subjekata iz dana u dan sve su izraženije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije