FOTO: 20 godina Udruge obrtnika i poduzetnika Donja Dubrava

>> FOTO: 20 uspješnih godina Udruge obrtnika i poduzetnika Donja Dubrava

– Svojim angažmanom kroz ovih 20 godina Udruga obrtnika i poduzetnika stekla je ugled i suradnju u zajednici. Udruga je osnovana s ciljem besplatnih savjetovanja, poticanjem obrtnika i poduzetnika te pravovremenom infomacijom o prednostima, izazovima i mogućnostima s kojima se obrtnici i poduzetnici susreću.

Zahvaljujem svima koji na bilo koji način podupiru i pomažu naš rad te se nadam da ćemo jednako uspješno i profesionalno doprinositi očuvanju tradicionalnih obrta – rekla je na svečanoj sjednici predsjenica UOIP Donja Dubrava Marijana Štefić.

Proslava 20.-te godišnjice rada održana je u petak, 16. listopada u kavani Opera Donja Dubrava. Prvi predsjednik Antun Brljak prisutne je upoznao s počecima rada. Osnivačka skupština održana je 5. veljače 1995. godine kada se okupilo 29 obrtnika i na kojoj je on izabran za predsjednika, poslove tajnika obavljao je Antun Benko, dok je blagajna bila u rukama Marije Fabić.

Poznato je da Donja Dubrava ima dugu i bogatu tradiciju obrtništva i poduzetništva. Prvi tajnik Antun Benko rekao je kako je Donja Dubrava prije 3 stoljeća bila jako obrtničko središte sa 4 cehova. Stoga im je bila želja da se, doduše ne u istom obimu, ta tradicija nastavi. Tako su 1996. godine organizirali prvi Obrtnički sajam koji je svoj vrhunac ima šest godina kasnije kada je u dva dana okupio 80 izlagača i 5 tisuća posjetitelja.

Nažalost, kaže Benko, zbog situacije na tržištu i subjektivnih razloga sajam je ugašen. – Zahvaljujući ideji Darka Horvata i uz pomoć obitelji Sabol krenuli smo u organizaciju Dana dobravskog ljuka koja svake godine poprima sve veći značaja, ispričao je Benko napomenuvši da je organizaciju iste preuzela Općina.

Spomenuo je i izadavanje DVD-a Ja, majstor!, izradu suvenira Čizma s trdom sarom i realizaciju projekta Svi čižmari pod svojom zastavom. Na skupu je bilo riječi i o teškoj gospodarskoj situaciji i svi su mišljenja da država ima premalo sluha za obrtnike. Ispred Općine Donja Dubrava na uspješnih 20 godina rada čestitke je uputio Drago Mikulan, zamijenik načelnika.

Kazao je kako Općina i danas surađuje s obrtnicima i poduzetnicima te izlazi ususret radi lakšeg poslovanja. Čestitara je bilo mnogo. Prigodne riječi slavljenicima su uputili predsjednik Hrvatske gospodarske komore Čakovec Mladen Križaić, Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimruske županije, Vladimir Dobranić, predsjednik Udruženja obrtnika MŽ, načelnik općine Dražen Miser kao i svi oni koji su usko surađivali s donjodubravskim obrtnicima.

Tom su prigodom članovima uručena priznanja za značajan doprinos u osnivanju udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije