U Čakovcu se okupili predstavnici graditeljskih tvrtki triju županija

>> U Čakovcu se okupili predstavnici graditeljskih tvrtki triju županija

U utorak, 29. rujna u Županijskoj komori Čakovec, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, sastala se s gospodarstvenicima graditeljskog sektora s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Tema sastanka bila je upoznavanje s trenutnim stanjem u navedenom gospodarskom sektoru i dogovor o daljnjoj suradnji, s ciljem pomoći u rješavanju problema koji se javljaju u svakodnevnom poslovanju.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici graditeljskih tvrtki iz triju županija sjeverozapadne Hrvatske, i to Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke, dok su, uz potpredsjednicu Čagalj, prisustvovali Jadranka Kiš, savjetnica, Katarina Sikavica, viša stručna suradnica, te predstavnici županijskih komora Čakovec, Varaždin i Koprivnica.

Gospodarstvenici su na sastanku istaknuli niz problema koji se javljaju u primjeni Zakona o javnoj nabavi, kod izdavanja građevinskih licenci, u postupcima arbitraže, u primjeni Kolektivnog ugovora, kod predstečajne nagodbe, po pitanju duljine trajanja sudskih postupaka na trgovačkim sudovima, izdavanja bankovnih jamstava izvođačima radova, upotrebe poticajnih sredstava iz fondova Europske unije, neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ulagača, nedostatka kvalificirane radne snage i drugo.

Potpredsjednica Čagalj naglasila je da je Komora tu kako bi pomogla gospodarstvenicima, da mora poboljšati komunikaciju s njima te da valja aktivno pridonijeti rješavanju svih na sastanku istaknutih problema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije