Odabrani najbolji međimurski restorani i najuređenije okućnice

>> FOTO: Odabrani najbolji međimurski restorani i najuređenije okućnice

Da je zaista čovjek ključ uspjeha u turizmu, Međimurska županija, kao i njena turistička zajednica to su odavno prepoznali, pa iz tog razloga organiziraju niz aktivnosti i programa kojima ih uključuju u razvoj i uljepšavanje našeg kraja među Murom i Dravom.

Tako su poznata imena najuspješnijih u čak dvije provedene akcije, Zeleni cvijet Međimurja te Međimurski i zlatni gurman. Uz očuvanje i unapređenje turističkog prostora, nagradama Zeleni cvijet potiče se na aktivnosti uređenja, čišćenja i održavanja okoliša privatnih kuća i stanova, ali i okoliša te ugostiteljskih, turističkih objekata i vinskih kuća.

Tako su u kategoriji balkona nagrade primili Franciska Vuk, Anita Černov i Ana Kraljić, u kategoriji okućnica Slava Savić, Ivan Mesarić i Slavica Dobranić, u kategoriji vinska kuća najuređeniji su Vinska kuća Knehtl Medenjak, Vinska kuća Hažić i Vinska kuća Cmrečnjak, a među ugostiteljsko – turističkim objektima restoran Zelengaj, restoran Prelog te restoran Terbotz, koji je ujedno bio domaćin svečanosti međimurskog turizma. Priznanje u akciji Čovjek Ključ uspjeha, dobio je Josip Mikec, iz TZ Štrigova u kategoriji djelatnika u sustavu turističkih zajednica.

Posebno je zanimljiva bila akcija Najte nikaj zameriti ili Međimurski gurman i Zlatni međimurski gurman, jedna kampanja koja teži postizanju globalne ugostiteljske kvalitete Međimurja, odnosno, posredstvom pravičnih ocjena, tržištu ponuditi priliku da bez privilegija i naklonosti bilo kakvog predznaka bira restorane koji to rezultatima zaslužuju. Mystery shopper je obilazio restorane te na temelju određenih kriterija ocjenjivao restorane. Dvije su kategorije prema bodovnim kriterijima u koje su restorani mogli dobiti naziv Gurman ili Zlatni gurman.

Tako su u kategoriji Međimurski gurman najbolji restorani Barok, Hotel Panorama, Mamica, Shamper i Međimurski dvori, dok titulu Zlatnog gurmana nose restorani Trattoria Rustica, Kristal, Terbotz i Mala hiža, koja je dobila i posebno priznanje za doprinos enogastronomiji u Međimurju.

Svi zajedno zaslužni smo za kvalitetu međimurskog turizma i domaćeg proizvoda, zato u svakom trenutku imate našu podršku, na koju možete računati, krenuo je u svom obraćanju dobitnicima Matija Posavec, župan Međimurske županije, ujedno predsjednik međimurske turističke zajednice te pritom od srca čestitao svakoj Međimurki i Međimurcu na činjenici da svake godine naš turizam ima nove pozitivne pokazatelje.

U prvih osam mjeseci ostvarili smo 20 posto više noćenja naspram protekle godine, uz to što smo ujedno hrvatska županija s najvećom stopom rasta turizma. Skoro ćemo doći do brojke od 200 tisuće noćenja, a sve više stranih turista prepoznaje Međimurje kao top destinaciju. Tome svi zajednički pridonosimo, svaki na svom polju i na svom području stvaramo rezultate.

Evidentno se razvijaju svaka naša općina i grad, zahvaljujući našim ukorijenjenim vrijednostima i specifičnom mentalitetu koji nas izdvaja od drugih, zbog čega smo, bez lažne skromnosti, najljepša županija uz prepoznatljive restorane, najuređenije okućnice, vrhunske vinare, terme znane diljem Europe, dobru ponudu smještaja i vinskih kuća“, naglasio je Posavec i najavio kako će županija i dalje turističkim potporama težiti razvoju turizma te kako je u provedbi izgradnja vrijednog projekta vidikovca, s kojeg bi se vidjele četiri države.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije