INA će sanirati sporna mjesta na trasi plinovoda

Protekla dva dana su čelnici Općine Selnica i predstavnici zagrebačke INA-e obišli novoizgrađeni plinovod koji prolazi područjem selničke općine.

Razlog obilaska u prvom je redu bilo upoznavanje s trasom plinovoda koji prolazi naseljima Bukovec, Zaveščak, Praporčan i Zebanec, ali i utvrđivanje sanacije zemljišta nakon postavljanja plinovoda.

Stoga je u obilasku bilo i 20-tak vlasnika parcela preko kojih plinovod prolazi i oni su ukazali na sporna mjesta, odnosno neadekvatnu sanaciju zemljišta.

Predstavnici INA-e su obećali kako će njihovi kooperanti, odnosno izvođači zemljanih radova na plinovodu, zaravnati i sanirati sva sporna mjesta i to na teret izvođača radova, a u nekoliko primjera vlasnicima će biti isplaćena odšteta.

Općinski načelnik Ervin Vičević, kaže kako je i Općina Selnica podnijela zahtjev za sanaciju triju područja, uglavnom općinskih prometnica i odredila da se to treba obaviti do kraja ovog mjeseca.

Ne bude li to obavljeno do tog vremena, općina će sanaciju obaviti u vlastitoj režiji, a račun ispostaviti izvođaču radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije