Traže se radnici za 200 kn dnevno: Jabuke su zrele, ali nema berača!

Jabuke su zrele, ali nema berača! Ili ne znaju ili nisu zainteresirani. No, u vrijeme kad su u zemlji stotine tisuća ljudi bez posla, niti jedan razlog ne može biti opravdan.

Na 200 hektaravoćnjaka Agromeđimurja d.d.iz Čakovca, počela jeberba jabukaod koje se puno očekuje, jer plodovi su zdravi i kvalitetni. I ima ih puno više, no što trenutačno ima ruku spremnih za branje.

Proteklih godina smo plaćali po satu, a sada ćemo poubranom kilogramu. I mislimo da se dnevno može zaraditi i200,00 knneto. Beračimo plaćamo svedoprinose,mogu si nadograditi radni staž i na kraju dobiti povrat poreza, no ipak ih teško nalazimo“,ističu u tvrtki.

Voćnjaci se nalaze uNedelišćui Čehovcu nedaleko od Preloga.Trenutno se beru sorteelstarigala, a zatim dolazi red na zlatni delišes, jonagold i idared. Očekuje se urod od osam tisuća tona. Berači posebno nedostaju u Čehovcu, pa iz Agromeđimurja pozivaju sve zainteresirane da im se jave radnim danom od 08:00 do 16:00 sati na telefone 040 895 220 i 040 645 353. Berba jabuka trajat će dva mjeseca, piše agroklub.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije