Vajdin pršut među visokonagrađenima na festivalu u Drnišu

Među 27 uzoraka od kojih je 13 pršuta s certifikatom šampion šampiona je pršut tvrtke Smjeli iz Dugopolja koji je osvojio više od 90 od mogućih 100 bodova. Među visokonagrađenima su i pršuti Vajde iz Čakovca odnosno pršutane u Mirlović Zagori, drniške NIRA-e, mesnog obrta Mrki iz pakova Sela i branitelsjke zadruge Petrovo Polje, javlja portal portal sibenik.in.

Međunarodni festival pršuta Drniš već nakon druge godine svog postojanja može se pohvaliti odličnim pršutima koji se uzgajaju u Hrvatskoj, BIH, Italiji i Španjolskoj.

– Naš je kraj poznat po mikro klimi pogodnoj za uzgoj pršuta i zato je pred našim proizvođačima veliko priznanje koje očekuju od Europske unije koja će uskoro, kako stvari stoje, priznati zaštitu zemljopisnog porijekla. Upravo ruralni razvoj koji podrazumijeva i razvoj turizma ono je na čemu Drniš temelji svoju budućnost. Drago nam je ugostiti i druge proizvođače kojih je ove godine više nego lani pa očekujem još bolji odaziv i više posjetitelja sljedeće godine – kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Vajdin pršut je dokazao kvalitetu koja je samo potvrda vrhunske kakvoće, kontinuiteta i prepoznatljivosti stvarnog, istinskog hrvatskog proizvoda!

Od samih početaka proizvodnje pršuta u pršutani u Mirlović zagori Vajda njeguje, poštuje i živi toliko spominjanu zeleno-plavu suradnju, simbiozu hrvatskog juga i sjevera.

U njihovim kooperantskim objektima svinje se uzgajaju po posebnom, domaćem režimu. Najkvalitetniji svinjski but iznad 12 kilograma brižno i stručno obrađujemo, a u prirodnim uvjetima pršutane na tradicijski način naš pršut zori i do godinu i pol, sve dok ne dosegne kakvoću šampionskog pršuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije