Čakom briše dugove za 17 socijalno ugroženih korisnika

Podržavajući socijalnu politiku Vlade RH GKP Čakom d.o.o. je pristupio Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

U razdoblju od 17.02.2015. godin do 23.07.2015. godine GKP Čakom d.o.o. je zaprimio sveukupno 24 zahtjeva za otpis duga, od čega prema kriteriju A 9 zahtjeva, a prema kriteriju B 15 zahtjeva, s time da je nekoliko ovršenika podnijelo zahtjev za otpust po dvije ili više osnove za plaćanje (rješenja o ovrsi), pa je sve zajedno primljeno zahtjeva po 32 osnove za plaćanje (rješenja o ovrsi).

Sveukupno je odobreno 17 zahtjeva, odbijeno je 5 zahtjeva i to 4 jer su ovršenici u međuvremenu podmirili svoja potraživanja, a jedan jer ovršenik ne udovoljava kriteriju B za otpis duga, iz razloga što ima oročena sredstva na računu. Djelomično su odbijena, a djelomično odobrena 2 zahtjeva. Ta 2 zahtjeva djelomično su odbijena za ona rješenja o ovrsi iz zahtjeva za otpust duga po kojima je dug već plaćen, a djelomično su odobrena za ona rješenja o ovrsi iz zahtjeva po kojima dug nije plaćen.

Ukupan iznos otpisane glavnice iznosi 16.211,21 kn. Time je GKP ČAKOM d.o.o. još jednom iskazao svoju društvenu odgovornost i spremnost za pomoć onim kategorijama svojih korisnika kojima je pomoć najpotrebnija, priopćili su iz Čakoma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije