LAG-u Mura – Drava iz IPARD programa odobreno 176 tisuća kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja.

LAG-u Karašica isplaćeno je 78.260,56 kn, LAG-u Škoji 198.382,94 kn, LAG-u Južna Istra 63.508,62 i LAG-u Mura-Drava 176.762,16 kn.
Lokalnim akcijskim grupama (LAG), Europska unija sufinancira izradu studija, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike, najam ureda i režijske troškove ureda te uredsku i računalnu opremu.

U posljednja tri mjeseca iz IPARD-a je Lokalnim akcijskim grupama isplaćeno više od 5 milijuna kuna.

Udruga LAG Mura-Drava organizacija je civilnog društva organizirana kao neprofitna udruga utemeljena na načelima LEADER principa koja okuplja građane, jedinice lokalne samouprave, organizacije civilnog sektora, gospodarstvenike i druge oblike organiziranja u svrhu promicanja održivog ruralnog razvoja i unapređenja inicijativa i interesa od značaja za razvoj područja jedinica lokalne samouprave koje su u članstvu Udruge LAG Mura-Drava.

Udruga Lokalna akcijska grupa Mura-Drava (skraćeno: LAG Mura-Drava) osnovan je na Osnivačkoj skupštini 15. listopada 2012. godine od strane 9 jedinica lokalne samouprave na području Međimurske i Koprivničko-križevačke županije – općina Goričan, Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Orehovica, Donji Kraljevec, Sveta Marija i Legrad te Grada Preloga. Predsjednik LAG-a je načelnik Goričana Mario Moharić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije