Općina Nedelišće: Ukoliko vlasnik ne ukloni ambroziju bit će kažnjen!

Na području Općine Nedelišće više godina provode se mjere i aktivnosti usmjerene na uništavanje ambrozije prije cvatnje.

Svi vlasnici i posjednici zemljišta obavezni su se pridržavati Naredbe o poduzimanju mjera obaveznog uklanjanja ambrozije koju je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Odluke o sprječavanju i širenju i obvezi uklanjanja i uništavanja ambrozije na području Međimurske županije, kao i članka 9. Odluke Općine Nedelišće o agrotehničkim mjerama u svrhu zaštite poljoprivrednog zemljišta i o mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina.

Vlasnici i korisnici poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta vrtova, oranica, livada, šuma i ovlaštenici uz vodotoke, kanale, javne prometnice i željezničke pruge dužni su tijekom vegetacijske sezone u više navrata sa svojih površina redovito uklanjati i suzbijati ambroziju.

U slučaju kršenja odredbi iz Odluke o agrotehničkim mjerama na području Općine Nedelišće predviđene su kaznene odredbe odnosno određene su i novčane kazne za fizičke i pravne osobe.

Inspekcijski nadzor nad provedbom mjera propisanih Naredbom provodi fitosanitarna inspekcija i šumarska inspekcija sukladno zakonu o biljnom zdravstvo, te poljoprivredna inspekcija sukladno zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

– Molimo da podatke o lokacijama zakorovljenih površina dojavite komunalnom redaru Općine Nedelišće na brojeve telefona 040 821 107, ili 095906 0476 na njegovo daljnje postupanje, pozivaju iz Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije