Pjenušac Stridon, ponos obitelji Cmrečnjak

Vina obitelji Rajka i Marte Cmrečnjak iz Svetog Urbana imaju brojne ljubitelje i konzumente koji su jedinstveni u ocjeni da su sva Cmrečnjakova vina dobra, vrlo dobra, vrhunska i bajkovita.

Ovih dana na stolove Cmrečnjakovi šalju novo vino koje je ponos obitelji i nagrada za hrabrost, upornost, znanje i višegodišnji trud.

Riječ je o stolnom prirodnom pjenušavom vinu (bijelo brut) koje će na tržište s nazivom Stridon u posebnim bocama za vrhunska pjenušava vina i sa 12,2 posto alkohola.

Pjenušac ili kako bi mnogi kazali šampanjac Stridon stvoren je klasičnim postupkom, a tajna kakvoće je što je nastao iz dviju sorti grožđa, crnog pinota 60 posto i pušipela 40 posto.

Gotovo nevjerojatna kombinacija crnog i bijelog grožđa iz kojeg se stvori bijelo vino. U tome je Cmrečnjakova tajna, bajkovitost i znanje, a naše i vaše je da kušamo taj “darak” iz grožđa berbe 2013. čiji je mošt godinu dana ležao na talogu i dozrio do savršenstva koje su enolozi i agronomi odmah prepoznali.

Ovo je četvrti Cmrečnjakov pjenušac i u svakom pogledu najbolji od najboljih. Ne vjerujete?!? Sveti Urban broj 273 je blizu, tu on stoluje i živi njegovan okruženjem i skrbi vrijednih članova obitelji Cmrečnjak i njihovih zaposlenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije