U subotu 11. natjecanje orača Međimurske županije

U organizaciji Udruge za natjecanje orača Međimurske županije i Savjetodavne službe Međimurske županije, te pod pokroviteljstvom Međimurske županije, sutra, u subotu , 25. srpnja, s početkom u 10 sati na poljoprivrednoj parceli Agromeđimurja u Čakovcu (iza benzinske postaje “Tanker”, na izlazu iz Čakovca prema Ivanovcu) održat će se 11. po redu natjecanje najboljih orača Međimurske županije.

Svoje znanje i vještinu u oranju natjecatelji će pokazati u dvije kategorije, plugovi ravnjaci i premetnjaci, kazala je Suzana Pajić dipl. ing. agr. i viša stručna savjetnica za ratarstvo u Savjetodavnoj službi Međimurske županije.

– Nažalost, ove godine natjecanje će se održati bez djevojaka, kao što je to bilo uobičajeno prethodnih godina,dodala je Pajić, no ono će u svakom slučaju biti zanimljivo. U kategoriji plugova ravnjaka prijavljena su dvojica novih natjecatelja, dok su ostali orači s dužim natjecateljskim iskustvom.

Devetorica natjecatelja, njih šest u kategoriji plugova ravnjaka i trojica u kategoriji plugova premetnjaka, na 11. će natjecanju orača Međimurske županije, s obzirom na vremenske uvjete kakvi su vladali proteklih tjedana i na tvrdoću tla morati pokazati izuzetne vještine kako bi zadovoljili propozicije i uvjete natjecanja koje će nadgledati iskusni i educirani suci iz susjednih županija.

– Ovo će biti pravi izazov za orače, nastavlja Suzana Pajić, jer će se vidjeti tko ima najbolje pripremljeni plug i tko od njih posjeduje najveću vještinu da u tako ekstremnim uvjetima postigne dobar rezultat.

Spomenimo još jednom da natjecanje započinje u deset sati, a prvoplasirani natjecatelji iz obje kategorije predstavljat će Međimursku županiju na 13. Državnom natjecanju u oranju koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji, od 4. do 6. rujna 2015. godine na parceli Borova, na području Općine Suhopolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije