Na ulazu u Selnicu istraživat će se ugljikovodik

Na svojoj 14. sjednici Općinsko vijeće Selnice donijelo je Odluku II.izmjenama i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Selnica i Odluku I. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja dijela naselja “Bukovčak” u Selnici.

Kada je riječ o II. izmjeni i dopuni Prostornog plana Općine Selnica, najvažnije je da se izmjenama utvrđuje izdvojeno područje za potrebe izvedbe bušotine za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika.

Ovo područje nalazi se na ulazu u naselje Selnica iz smjera Čakovca, odnosno Zebanca, a u narodu se ova lokacija ili područje naziva “Pri stezaj”. Uređenje prostora z bušotinu, a potom i samo ispitivanje odnosno bušenje, započeti će već ove godine ili na proljeće sljedeće godine.

Izmjenama Prostornog plana dolazi i do prenamjene dijela stambene zone i zone centralnih sadržaja u Merhatovcu u područje namijenjeno sportu i rekreaciji.

Izmjene detaljnog plana uređenja područja Bukovčak, u najvećem dijelu odnose se na Zakon o cestama, na prenamjenu ili pripajanju zemljišnih čestica, te na potrebitost primjena mjera zaštite i poboljšanje kakvoće zraka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije