Kako lakše pronaći posao? Saznajte u Klubovima za zapošljavanje!

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec sa partnerom na projektu Udrugom Zora zaprima prijave za sudjelovanje u Klubovima za zapošljavanje koji su osnovani u sklopu projekta ”Istakni se, osvoji posao”, financiranog iz ESF programa Razvoj ljudskih potencijala.

Klubovi za zapošljavanje nalaze se u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, a njihove su usluge na raspolaganju nezaposlenim osobama iz Međimurske županije. Cilj Kluba za zapošljavanje je pružanje treninga i pomoći u traženju posla nezaposlenim osobama kroz unaprjeđenje poslovnih vještina i znanja sudionika.

Prijaviti se mogu nezaposlene osobe iz Međimurske županije koje zadovoljavaju slijedeće kriterije:

– imaju između 15 i 65 godina
– završile su osnovnu ili srednju školu
– žele naučiti kako pronaći posao, te izbjeći greške kod traženja posla
– traže motivaciju za aktivno traženje posla
– žele otkriti vlastite skrivene potencijale, steći nove vještine i upoznati zanimljive ljude.

Klub za zapošljavanje nudi intenzivni trening pod vodstvom voditelja/ice Kluba u trajanju od tri tjedna, od 10. do 28. kolovoza 2015. Trening će se sastojati od kombinacije različitih metoda rada, od grupnog rješavanja problema, diskusije, praktičnih vježbi, igri uloga, ali i individualnog rada, a s ciljem razvoja praktičnih vještina pronalaženja radnih mjesta i prijave za radna mjesta, javnog nastupa, razvoja planova traženja posla i još mnogo toga.

Sudionici će nakon uspješno odrađenog treninga dobiti potvrdu o završenom treningu. Vještine stečene treningom će nezaposlenim osobama pomoći u traženju posla, ali i osvijestiti vlastite potencijale. Po završetku treninga sudionici Kluba će raditi na revidiranju svog plana traženja posla, sudjelovati na tematskim seminarima i upoznati se s poslodavcima, te prema iskazanom interesu učiti o volontiranju, aktivizmu, samozapošljavanju i sličnim temama, a voditelj/ica Kluba za zapošljavanje pomoći će svojim savjetima i podrškom.

Treninzi su potpuno besplatni za odabranih 36 sudionika/ica, a zauzvrat se očekuje ozbiljnost, odgovornost i spremnost na aktivno sudjelovanje i predanost treninzima. Prijave za 1. ciklus treninga zaprimaju se od 1. srpnja do 31. srpnja 2015. Prijava se sastoji od kratkog motivacijskog pisma, čiji obrazac možete pronaći:

a) u tiskanom obliku na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću). Ispunjeno motivacijsko pismo možete predati na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću), ili ga skenirati i poslati na email: jobclub.ck@hzz.hr.

b) online na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/IzsNI6Vdjj, koji će biti objavljen na web stranicama HZZ-a i Udruge Zora. Kandidati/kinje koji/e uđu u uži krug selekcije bit će kontaktirani početkom kolovoza 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije