U Nedelišću otvoren MESAP 2015., predstavlja se više od 250 izlagača

>> U Nedelišću otvoren MESAP 2015., predstavlja se više od 250 izlagača

Međimurski župan Matija Posavec u petak je Nedelišću pred brojnim uzvanicima iz političkog i gospodarskog života Međimurja te susjednih županija i zemalja, otvorio 17. međunarodni sajam poduzetništva – Mesap. Tom Prigodom župan Posavec istaknuo je značaj Mesapa ne samo za Međimurje već i cijelu Hrvatsku.

– Mesap kao sajam poduzetništva slika je i promocija međimurskog gospodarstva, kazao je Posavec, koju ja mogu ocijeniti relativno dobrom. Dobrom u odnosu na gospodarstvo u drugim krajevima Hrvatske. Naše gospodarstvo ove će godine premašiti ukupne prihode od 11 milijardi kuna, 89% izvoza vezano je uz zemlje EU-a, i mi još uvijek dvostruko više izvozimo nego uvozimo tako da ima potencijala.

Sada je zadatak samo na nama, na javnoj upravi da i dalje provodimo programe kojima ćemo se pozicionirati kao atraktivna gospodarska sredina, povezujemo se s drugim regijama , dovodimo investicije i da se borimo kako bi naši radnici imali što veće plaće.



Izlagača više od dvjesto pedeset, a pitanje je gdje je nestao čovjek (posjetitelj)


Mesap ima veliko značenje i za samu općinu Nedelišće jer je on nastavak jedne dugogodišnje tradicije koja traje u ovom kraju, kazao je direktor Mesapa Vitomir Kirić, a ono što je također dobro je da se ovogodišnji sajam odvija u znaku izlaska Hrvatske iz krize, koja ipak još uvijek određuje broj izlagača. Ove godine njih je na 2050 kvadratnih metara dvoranskog i 15 tisuća kvadrata vanjskog izložbenog oko dvjesto pedeset iz Hrvatske, Srbije, BIH, Slovenije, ali i Austrije i Njemačke.

Kada je riječ o posjetu sajmu, odnosno broju posjetitelja u posljednjih nekoliko godina Kirić kaže kako on varira iz godine u godinu. Prošle godine sajam je bio nešto slabije posjećen, dok je 2013. godine posjeta bila jača. Vjerujem, nastavlja Kirić, da će ove godine s obzirom na pojačani zabavni program i ostale kulturno zabavne sadržaje biti više posjetitelja nego prošle godine. To naravno očekujemo , a nedjelja će na kraju radnog dana pokazati jesmo li bili u pravu ili ne.

Uz izložbu proizvoda, u sklopu sajma niz je popratnih događaja i kulturnih sadržaja , a na samom otvaranju dodijeljena su i priznanja najuspješnijim međimurskim vinima. Danas (subota) je nastup Seljačke sloge Nedelišća i tamošnjih mažoretkinja, a u nedjelju izložba Međimurskog konja i starih traktora Oldtimer kluba “Međimurje” i Steyr kluba Kog iz Slovenije te nastup tamburaškog sastava “Begini”.

U sva tri dana MESAP-a je i izložba vina i vinarske opreme, Međunarodna likovna kolonija umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Srbije i Hrvatske, izložba slika Međimurske popevke od 1971. godine do danas te izložba malih životinja.


Isto tako u sklopu sajma predstavlja se LAG Međimurski doli i bregi, kao i Policijska uprava međimurska, čiji će službenici na informativnom pultu građanima prezentirati uređaje i pomagala koje policija koristi u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća, te ih upoznati s preventivnim aktivnostima policije, a predstavit će i novo vozilo – “Mobilni preventivni centar policije“.

Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati, cijena ulaznice 15 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije