Deseci tisuća posjetitelja na Urbanovom 2015., želja prestići Istru

Organizacijski odbor Dana vina u županiji Zrinskih – URBANOVO 2015. danas je na imanju Borisa i Danice Novak u Banfiju održao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati ovogodišnje najbolje, najveće i najljepše vinarske, gastronomske, kulturne i zabavne priredbe u ovom dijelu Europe.

Novinarima su govorili međimurski župan Matija Posavec, kao predsjednik Organizacijskog odbora i David Štampar, predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae. Posavec je kazao kako je ovogodišnje Urbanovo bilo puno bolje nego prošlo, a nastojanja su da bude slabije nego iduće u 2016. godini.

Kazao je kako su sve priredbe u sklopu Urbanovog 2015. u potpunosti uspjele, a pohodilo ih je nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, gostiju te stranih i domaćih turista. Posavec je pohvalio i zahvalio svim vinarima na uloženom trudu i znanju, pohvalio je rad novinara koji su korektno promovirali priredbu, Međimurje i Hrvatsku.

Spomenuo je značajna doprinos Međimurske županije, te njezinih službenika Marka Puškadije, Vjerana Vrbanca i Darka Radanovića. David Štampar je kazao kako su organizatori i poglavito vinari zadovoljni i sretni što je Urbanovo 2015. dobro završilo, ustvrdivši kako je tih dana Štrigova bila u fokusu zanimanja javnosti.

Naglasio je kako je sada posve sigurno da će Međimurje kada su u pitanju ovakva događanja vrlo brzo prestići do sada vodeću Istru. Najavio je i održavanje Urbanova 2016. koje će se održavati 13. i 15., 20. i 21., 22. i 27. svibnja.

Marko Puškadija pak je kazao kako je u sklopu Urbanova 2015. održano čak 60 raznih događanja. I domaćin susreta Boris Novak, zadovoljan je rezultatima i načinom na koji je Urbanovo održano, te je ustvrdio kako bi se više vinara treba uključiti u Dane otvorenih podruma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije