Održana tehnološka konferencija: U IT sektoru nedostaje kadrova

>> Tehnološka konferencija u Međimurju: U IT sektoru nedostaje kadrova

U subotu, 9. svibnja 2015. godine, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana je tehnološka konferencija Weblica 2015.

Više od 100 sudionika imalo je prilike slušati odlična predavanja iz područja web tehnologija, upravljanja razvojnim timovima i platformi za virtualnu realnost te saznati s kakvim se izazovima susreću njihove kolege u radu na “developerskim” projektima.

Na početku konferencije sudionike konferencije su pozdravili Velimir Sanjković, direktor tvrtke S-Soft Software Development, Ivan Plačko, direktor TICM-a i Matija Posavec, župan Međimurske županije.

U pozdravnim govorima naglašena je važnost ovakvih događanja jer ona doprinose popularizaciji informatičkih tehnologija, stvaranju novih prilika kroz suradnju stručnjaka te potreba za usavršavanjem postojećih i obrazovanjem novih informatičkih profesionalaca.

Predavanja su bila podijeljena u dva usporedna “tracka” tako da su sudionici mogli izabrati temu koja ih više zanimala.

Pregršt pitanja i zanimljivih diskusija za vrijeme i u pauzama između predavanja, učinili su konferenciju ujedno i prilikom za umrežavanje, dijeljenje iskustava i prenošenje znanja što je izuzetno važno za sve one koji su uključeni u razvojni proces stvaranja softverskih proizvoda.

Svi sudionici dobili su majice s logotipom konferencije, dok je najaktivnijima pripala drvena tiblica, maskota konferencije.

“Materijali s Weblice 2015. se obrađuju i pripremaju za objavu tako da ćemo ih u narednim danima i tjednima objavljivati na internetskim stranicama TICM-a i partnera, kao i na društvenim mrežama.

Prva tehnološka konferencija u Međimurju je za nama, dojmovi se skupljaju i polako se okrećemo prema organizaciji novih događanja s tehnološkim temama.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio Weblice 2015. i svojim prisustvom stavljanju Čakovca i Međimurske županije na “tehnološku kartu svijeta.”, rekli su iz organizacijski odbora Weblice 2015.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije