Merhatovec dobiva novi i lijepi Sportsko rekreacijski centar

Naselje Merhatovec u Općini Selnica, moglo bi trebalo bi uskoro dobiti svoj Sportsko rekreacijski centar (SRC). U svrhu tog projekta Općina Selnica od jedne je obitelju kupila livadu, odnosno parcelu veličine 2460 kvadratnih metara, za što će vlasniku platiti 37.880 kuna.

Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec, kaže, kako je Općina Selnica, projekt izgradnje SRC-a Merhatovec, kandidirala prema Fondu za razvoj turizma, od kojeg očekuju pozitivni odgovor, te dodaje kako bi općina ovaj projekt trebala sufinancirati sa 50 posto ukupne vrijednosti projekta.

SRC nalazit će se neposredno pokraj Društvenog doma, gdje je općina već ranije kupila dvije parcele, na kojima se već i sada odvijaju sportsko-rekreacijske aktivnosti. SRC-om bi, prema riječima općinskog načelnika Ervina Vičevića, trebala dominirati atletska staza.

Za slične i druge potrebe i svrhe, općina je otkupila parcele (nekretnine) u Praporčanu (1779 kvadratnih metara za 15.220 kuna), Selici-Bukovčak (735,119 kvadratnih metara za 20.000 kuna i 547 kvadratnih metara za 12.640 kuna), te u mjestu Selnica (1611 kvadratnih metara za 20.000 kuna).

Općinsko vijeće zadužilo je načelnika Vičevića da sklopi kupoprodajne ugovore između prodavatelja, odnosno vlasnika parcela i Općine Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije