Mostarska zlata Cmrečnjakovim vrhunskim vinima

U prostorijama Mostarskog sajma u Mostaru, održano je 18. međunarodno ocjenjivanje vina, koje je organizirano u sklopu 18. međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2015. koji će se održavati od 14. do 18. travnja ove godine.

Visoko međunarodno Povjerenstvo za ocjenjivanje vina pod predsjedanjem prof. dr. Bernarda Kozine, metodom do 100 bodova ocijenilo je uzorke vina pristiglih iz više država. U silnoj konkurenciji izvrsne ocjene i rezultate dobila su vina obitelji Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

Njihov Sauvignon berbe 2014. i Ledeno vino graševina berbe 2012. osvojila su Zlatna odličja kao vrhunska vina. Cmrečnjakovima kao i drugim dobitnicima, odličja i priznanja biti će uručena na svečanostima turistički dana u sklopu sajma. Marko Cmrečnjak, voditelj obiteljskog podrumarstva vrlo zadovoljno navodi posebnosti nagrađenih vina u gradu podno kršnog i ponositog Velebita.

Sauvignon je berbe 2014. i kako znamo da je lanjska godina bila izuzetno loša za vinogradarstvo, ovaj uspjeh je velika stvar i dokaz kako je u cijelom procesu podrumarstvo izuzetno važna karika lanca koji ide od grožđa, preko mošta do vina.

Ovo vrhunsko vino ima ugodnu sortnu aromu, krasi ga svježina, pitkost i korektni 11 posto alkohola. Ledena graševina 2012. isto je tako vrhunsko i već provjereno vino koje se zlatom okitilo i na Sabatini 2014. u Splitu. Vino je vrlo dobrog okusa, prelijepe zlatne boje i solidnih 11,9 posto alkohola.

Zlatna odličja iz Mostaru i nisu neočekivana, ali svejedno nas raduju, jer su potvrda kakvoće naših vina, a našim potrošačima jamstvo da piju zaista nešto najbolje među svjetskim vinima, zadovoljno govori Marko, uvjeren kako će medalja biti još, premda sve skuplja sudjelovanja na ocjenjivanjima i sajmovima čine prepreku da se pojavljuju na većem broju sajmova i izložbi kamu ih organizatori zovu.

Zar treba razmišljati, kojim vinom obogatiti blagdanski uskrsni stol? Čestitamo, još jednom ponosu Hrvatske i Međimurja, koje je po vinima najpoznatije diljem svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije