Općina Kotoriba kreće u druge Izmjene i dopune Prostornog plana

Općinsko vijeće Općine Kotoriba donijelo je odluku o izradi drugih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja (PPU) Općine Kotoriba.

Kako je rečeno na 12. sjednici razlog za pokretanje postupka je usklađenje s važećim propisima i utvrđivanje mogućnosti legalizacije bespravno izgrađenih zgrada (kleti) izvan naselja. Također će se ispitati mogućnost proširenja površine za gradnju farmi i mogućnosti proširenja građevinskih područja naselja na državno zemljište, kao i na površine koje su bile obuhvaćene građevinskim područjem u osnovnom Planu, a isključene su iz građevinskog područja prvim Izmjenama i dopunama PPU koje su usvojene 2012. godine.

Prema planiranim rokovima Izmjene i dopune bi trebale biti završene do početka mjeseca lipnja. Svemu tome prethodit će javno izlaganje i javna rasprava pa su predsjednik Općinskog vijeća Zoran Radmanić i načelnik Ljubomir Grgec pozvali vijećnike i mještane Kotoribe da se u isto uključe sa svojim prijedlozima i idejama. Općinu će Izmjene koštati oko 80 tisuća kuna.

Na posljednjem sastanku održanom u Županiji predstavnici nadležnog ministarstva najavili su da će izaći u susret županiji i lokalnim zajednicama na način da će sve daljnje akcije oko ilegalnih objekata uz Dravu i Muru, prije svega inspekcijske, prolongirati do donošenja novih prostornih planova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije