Selnički čelnici pohodili slovensku općinu Velika Polana

Predsjednik Općinskog vijeća Selnice Radovan Zadravec i načelnik općine Ervin Vičević, boravili su u slovenskoj općini Velika Polana, gdje su se upoznali s načinom i efektima funkcioniranja male općine.

Njihov domaćin Damijan Jaklin im je kazao kako ovako mala općina osnovne prihode prikuplja na osnovi glavarine po stanovniku. Kazao im je kako u Sloveniji ne postoje županije nego samo Uredi državne uprave. Načelnik Jaklin, svoje je goste upoznao s načinom funkcioniranja općinske kanalizacije s pročistačem, što je Zadravcu i Vičeviću bilo vrlo zanimljivo, obzirom da Selnica u budućnosti želi imati svoju kanalizacijsku mrežu.

Jaklin je kazao kako devet godina Općina Polana za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture koristi razne domaće i strane fondove. Jaklin je svoje goste upoznao i s “naličjem” EU fondova, što je Zadravcu i Vičeviću, dobrodošlo zbog priprema kandidiranja projekata Športskog centra Merhatovec, Kampa Selnica i nerazvrstanih cesta.

Jaklin, Zadravec i Vičević složili su se kako treba održati sastanak koji će doprinijeti jačanju turističkog projekta Mura Drava. Isto tako složili su se kako će ove dvije općine širiti međusobnu suradnju, koja je započela angažmanom Ivana Mezge, prvog načelnika Općine Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije