Rok do kraja veljače: Porezne prijave podnose se zadnji put

Do kraja veljače podnose se godišnje prijave poreza na dohodak za 2014. godinu, što će za većinu poreznih obveznika biti ujedno i posljednji put da ispunjavaju poreznu prijavu.

Od ove se godine ukida obveza podnošenja poreznih prijava, izuzev za obrtnike i građane koji se bave nekom djelatnošću, jer će poreznici samostalno utvrđivati je li netko preplatio porez tijekom godine ili je ostao dužan. Sada se, međutim, podnose prijave po starim pravilima za 2014. godinu.

Očekuje se oko 700 tisuća poreznih prijava i oko milijarda kuna povrata. Prijavu ne moraju podnositi radnici koji su radili kod jednog poslodavca ni oni koji su uz plaću ostvarili drugi dohodak. Najveća promjena odnosi se na građane koji žive u Vukovaru i drugim potpomognutim područjima.

Osobni odbitak za sve koji žive u Vukovaru iznosio je lani 3200 kuna, za građane u drugoj skupini potpomognutih mjesta 2700 kuna mjesečno. Glavnina povrata ide građanima iz potpomognutih područja, a lani je povrat novca ostvarilo oko 550.000 obveznika. Nezaposleni koji su tijekom godine ostvarivali drugi dohodak također mogu dobiti povrat poreza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije