VIDEO: Varaždinski novinari ukazali na tešku situaciju u medijima

>> VIDEO: Varaždinski novinari ukazali na tešku situaciju u medijima

– Novinari su svačiji glas i bore se za sve, a nikad sami za sebe i drago mi je što su kolege organizirale mirno okupljanje kako bi upozorili da je stanje u novinarstvu jako loše – izjavila je okupljenim kolegama Danica Pajtak, donedavna novinarka varaždinskog dopisništva Večernjeg lista koje je u utorak ugašeno.

Upravo je to ostalim varaždinskim novinarima bila kap koja je prelila čašu te su mirnim okupljanjem na Korzu upozorili na težak položaj novinara i pritiscima kojima su svakodnevno izloženi. Na njemu se okupilo oko pedesetak njih, dok je kolegama jednog internetskog portala bio zabranjen dolazak na mirno okupljanje, javljaju Varaždinske vijesti na svojem portalu.

– Svako malo netko od kolega dobije otkaz i sve nas je manje. To naravno utječe na kvalitetu rada jer je sve manje odlazaka na teren, sve manje kritičkog novinarstva i sve se svodi na prerađivanje plasiranih priopćenja što nije dobro za slobodu govora. Štoviše, uprava jednog internetskog portala iz Varaždina kolegama koji nas podržavaju zabranila je da dođu na okupljanje pa pitam gdje su naše slobode i naše pravo na izražavanje mišljanje – upozorila je novinarka Tihana Drumev, a s njome se složila i kolegica Mihaela Zagoršćak.

– U proteklih godinu dana na području županije ugasila su se dva radija, dopisništvo HRT-a otišlo je u drugu županiju, a sada se ugasilo i dopisništvo Večernjaka. Novinara je svaki dan sve manje, dobivamo otkaze, dok je s druge strane sve više posla za koji nismo plaćeni ili su nam plaće iz mjeseca u mjesec sve manje. Ovim prosvjedom želimo na to ukazati – poručila je Zagoršćak te vlasnicima medija predložila da u uprave medijskih kuća postave osobe koje će naći dodatne izvore prihoda umjesto da uštede ostvaruju dijeleći otkaze novinarima, fotografima i grafičarima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije