FOTO: Kotoriba i u zimskim mjesecima veliko gradilište

>> FOTO: Kotoriba i u zimskim mjesecima veliko gradilište

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima strojevi u Kotoribi ne miruju ni u u zimskim mjesecima. Tako je čakovečka Tegra, nakon što je Međimurska Hidrogradnja izgradila kanalizacijsku mrežu, započela s asfaltiranjem oštećenih ulica.

Novi asfalt u ukupnoj dužini od 800 metara do kraja će tjedna dobiti mještani Zelengaja, Gajeve ulice i Ulice Vladimira Nazora. Radovi koštaju oko 700 tisuća kuna, a financiraju ih većim dijelom Hrvatske vode kao investitor i manjim dijelom Općina Kotoriba. Mještani ovih ulica su izrazito sretni. Kažu kako su jedva čekali da se sve vrati u normalu jer se po ulicama zadržavala velika količine vode.

– Jako smo veseli. Sada i mi u donjem kraju imamo mogućnost priključka na kanalizaciju, a dobit ćemo i novi asfalt. Zahvaljujemo općinskim čelnicima na trudu i brizi o ravnomjernom razvoju naše Kotoribe – rekao nam je stanar Zelengaja. Načelnik Ljubomir Grgec zahvaljuje mještanima na strpljenju koje su imali za vrijeme trajanja radova i najavljuje posljednju fazu izgradnju kanalizacijskog sustava i to u Ulici bana Josipa Jelačića čime će Kotoriba mrežu imati po cijelom naselju.

Radnike Međimurske Hidrogradnje smo zatekli i na ulazu u Kotoribu, u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Oni pak tamo izrađuju kišni preljev za kanalizaciju. Sve u svemu lijepo je sredinom siječnja vidjeti puno strojeva u Kotoribi što samo znači da su čelnici Općine odmah na početku godine “zasukali rukave” i bacili se na posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije