MORH nabavlja opremu: Posao dobile tri međimurske tvrtke

Ministar obrane Ante Kotromanović potpisao je danas (utorak) ugovore s predstavnicima 22 hrvatska proizvođača vojne obuće, odjeće i opreme za potrebe Oružanih snaga RH u ukupnoj vrijednosti od oko 50 milijuna kuna.

Riječ je o nabavi oko 6.000 kompleta borbenih odora (hlače, košulje, jakne, kape i šeširi), 3.000 službenih i svečanih odora, 10.500 pari obuće, 35.000 pari čarapa, 4.000 remena i opasača, 200 kaciga, 800 letačkih i radnih kombinezona i jakni, 700 kišnih odjela i kabanica, 13.000 kompleta donjeg rublja, 1.500 kompleta specijalnog donjeg rublja, 9.000 kapa i šešira, 100 jakni, 2.000 vesta (vojničke i časničke) i 11.000 cjelodnevnih suhih obroka.

Ugovor s MORH-om potpisali su predstavnici Zajednice ponuditelja za komplet borbene odore (Kroko Proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb, Čateks d.d. Čakovec, Odjeća d.o.o. Zagreb, Varteks Pro d.o.o. Varaždin, Hemco d.o.o. Đakovo, Krojostil d.o.o. Jakovlje i Šešir d.o.o. Zagreb), Zajednice ponuditelja za obuću (Inkop obuća d.o.o. Poznanovec, Jelen Proffesional d.o.o. Čakovec i Borovo d.d. Vukovar), te još predstavnici tvrtki Šestan Busch d.o.o. Prelog, Uriho Zagreb, Jadran Tvornica čarapa d.d. Zagreb, Galeb d.d. Omiš, Mako d.o.o. Osijek, HS produkt d.o.o. Karlovac, Đuro Đaković d.d. Specijalna vozila Slavonski Brod, Podravka d.d., Promet d.o.o. Split, Tehnomont brodogradilište Pula d.o.o. Pula, Antipiros d.o.o. Split i Jaquard d.o.o.Zagreb.

– To smo napravili potpisivanjem ugovora o izgradnji obalnih ophodnih brodova, a to radimo i s vama već tradicionalno nekoliko godina za redom. Potpisivanjem okvirnih sporazuma želimo vas poduprijeti koliko god to možemo i na taj način pokazati da smo mi ne samo potrošači, nego i generatori razvoja proizvodnje i poticanja domaćeg gospodarstva, pogotovo proizvoda koji su konkurentni i u svijetu – rekao je Kotromanović. Na potpisivanju ugovora bio je i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić.

– Odjeven u hrvatsku odoru s hrvatskom kacigom, naoružan jurišnom puškom i u hrvatskoj čizmi – hrvatski vojnik je u potpunosti opremljen – rekao je general Lovrić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije