Gotovi projekti: Ovako će izgledati vanjski prostor uz kuću Zalan

Tijekom cijele godine u Općini Donja Dubrava intenzivno se radilo na izradi projektne dokumentacije za projekt “Uređenje vanjskog prostora uz kuću “Zalan”” koji je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Naime, sukladno sklopljenom Ugovoru s Ministarstvom o sufinanciraju projektne dokumentacije za dvorište Zalan, na temelju izrađenog Idejnog projekta u 2012. godini te dobivene Lokacijske dozvole, izrađen je Glavni projekt sa svom potrebnom dokumentacijom, za koji je dobivena Potvrda glavnog projekta od Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ispostava Prelog u rujnu ove godine.

Također izrađen je i Izvedbeni projekt sa troškovnikom za dvorište “Zalan”, te je navedenom radnjom završila posljednja aktivnost u sklopu izrade projektne dokumentacije iz Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izvođaču Izvedbenog projekta i 3. situacije Glavnog projekta (Arhitekt Atelje d.o.o. iz Čakovca) isplatilo je 68.875,00 kuna, dok su za udio sufinanciranja Općine priznati troškovi proizašli u 2012. godini i 2013. godini, dakle svi troškovi prije objave Javnog poziva, odnosno do obavijesti o prihvatljivosti projekta za sufinanciranje.

Navedeni troškovi odnose na izradu Idejnog projekta i prve dvije situacije Glavnog projekta koje ukupno iznose 74.050,00 kuna. Obzirom da je spremna dokumentacija za uređenje dvorišta “Zalan”, sljedeći korak je prijaviti projekt na nadolazeći Javni poziv za sufinanciranje na Mjeru 7 – “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije