HNS Male Subotice zalaže se za pješačko – biciklističku stazu

Na sjednici Općinskog vijeća Male Subotice održanoj u utorak, 16. prosinca 2014. uz podršku većine vijećnika donešene su odluke o prihvaćanju temeljnih dokumenata prijedloga proračuna za 2015. godinu kako i projekcije za 2016. i 2017. godinu.

No, sama rasprava je bila obilježena inicijativom HNS-ovog vijećnika u Općinskom vijeću Vladimira Mihalica da se napokon, nakon toliko godina, pokrene projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze na državnoj cesti kroz samu Malu Suboticu. Naime, kako je Mihalic istaknuo, to je projekt kojeg direktno podržava i sam međimurski župan Matija Posavec, prvenstveno zato jer se time rješavanje pitanja sigurnosti ne samo mještana općine Mala Subotica nego i svih onih koji koriste navedenu prometnicu, a to onda znači većina donjomeđimurskog kraja.

Gužve su na cesti ujutro i pred večer, problem su i mnogi biciklisti koji na idu na posao i s posla, pa čak i iz susjednih općina. Ne smijemo zaboraviti da je sada povećan i kapacitet HAIX-a u našoj gospodarskoj zoni koja se nalazi nedaleko od prometnice i koja u ovom trenutku ima 700 zaposlenika.” – rekao je Mihalic ističući razloge zbog kojih se mora čim prije pokrenuti taj projekt.

Mihalic se osvrnuo i na jedna od mnogih prijašnjih obećanja te je zamolio da svakako slijedeće godine općinska vlast započne na istom i raditi. Iako je sam načelnik Vladimir Domjanić načelno prihvatio inicijativu te je ocijenio dobrom, predsjednica općinskog vijeća Danica Glad je ocijenila da je to ipak projekt koji zahtjeva velika ulaganja, a prvenstveno u dokumentaciju, koja u ovom trenutku niti ne postoji.

“Naravno da je potrebno napraviti dokumentaciju, kao i za svaki projekt koji se provodi te se to i podrazumijeva. Ali ovo je problem šire društvene zajednice te moramo raditi na tome da zajedno s Hrvatskim cestama i eventualno resornim ministarstvima pokrenemo inicijativu i pokažemo volju.

Vjerujem da ćemo uz pomoć župana uspjeti pokrenuti ovaj za Malu Suboticu veliki projekt.” – zaključio je Mihalic. No, unatoč načelnom prihvaćanju inicijative ista nije planirana proračunom odnosno proračun je većinom glasova vijećnika prihvaćen u predloženom obliku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije