Svečano otvorenje poslovne zgrade Grapak u G. Knegincu!

>> Svečano otvorenje poslovne zgrade Grapak u G. Knegincu!

Za kraj poslovne godine, tvrtka Grapak je dragim kupcima priredila svečani događaj uz obilje zabave u krugu posovne zgrade u Gornjem Knegincu.

U subotu, 13. prosinca 2014., okupili su se brojni uzvanici iz Hrvatske, Slovenije i nekoliko inozemnih dobavljača kako bi svi zajedno, svečano, uz blagoslov župnika službeno otvorili novu poslovnu zgradu.

“Poslovnu godinu zaključili smo, zajedno s našim kupcima, dobavljačima, prijateljima i obitelji na zajedničkom druženju. Svečanom otvorenju bio je nazočan i načelnik općine G. Kneginec, g. Goran Kaniški, pročelnik za poljoprivredu Varaždinske županije, g. Dragutin Vincek. Otvorenje su uveličali i predstavnici naših inozemnih dobavljača iz Njemačke i Austrije, a poduzeće Grapak je dobilo i priznanje uglednog njemačkog proizvođača mehanizacije za proizvodnju krupmira, mrkve i luka – poduzeća Grimme. Njihov direktor prodaje, g. Sebastian Talg je direktoru Boštjanu Grašič uručio svečanu plaketu ulaska poduzeća Grapak d.o.o. u TOP 50 prodajnih zastupnika tehnike Grimme.” – kazali su iz tvrtke Grapak

Na događaju se okupilo više od dvjestotinjak ljudi, a potrajalo je sve do jutarnjih sati uz pratnju Prvih srakarskih tamburaša i slovenske grupe Veseli begunčani koji su se nadmetali tko će više podignuti goste na ples.

U nedjelju, 14. prosinca 2014., nastavili smo druženje s našim kupcima. Događaju je tijekom dana prisustvovalo više od 150 ljudi, koji su s velikim zanimanjem razgledali izložene strojeve, kontaktirali s prodajnim zastupnicima uz topla jela i pića.

Najveći interes izazvali su traktori Massey Ferguson jer su posjetitelji imali mogućnost probne vožnje traktora svih serija po naselju te doznati informacije o performansama novih modela.

Također su mogli izbliza pogledati Grimme strojeve za proizvodnju krumpira – jednoredne i dvoredne kombajne, a posebnu pozornost je izazvao novi model kombajna – po prvi put prodan u Hrvatsku, putem IPARD natječaja – model SV 260.

Najbolju publiku imala je gđa Biserka Zamostni, konzultantica iz Razvojne agencije Sjever – Dan d.o.o., na zanimljivom i korisnom interaktivnom predavanju o nadolazećim natječajima ruralnog razvoja koje svi željno iščekujemo.

Potencijalni kandidati za natječaje su pozorno slušali predavanje uspjeli su saznati sve ono što je dosada poznato, kakvi uvjeti se mogu očekivati ili bar što nije za očekivati. Pročešljali smo sve detalje koji se mogu iščitati iz postojećih predpravilnika. Saznali smo da natječaji ne kreću ove godine, što je potrebno izraditi za pripremu kompletnog projekta, tko je prihvatljiv za ulaganje, a tko ne. Vrlo je interesanatna mjera poticanja mladih poljoprivrednika pa nas je predavačica poučila kako urediti gospodarstvo uz mladog nositelja. Predavačica je upozorila na potencijalne razlike u postupku prikupljanja ponuda prema pravilima dosadašnjih IPARD natječaja koj aje uključivala 3 tehnički usporedive ponude različitih ponuđača, uz naglasak da se na novim EAFRD natječajima očekuje zahtjev za samo 1 ponudom, sa preciznim tehničkim podacima za traženu opremu, a ne općenitim kao do sada.

Također je zanimljiv podatak da će se prijave vršiti online, putem WEB stranice. Najvažnije uputu su dobili za predpripreme koje je potrebno izvršiti prije same prijave jer za razliku od prije, sve potrebne dozvole (građevinske i sl.) koje je potrebno ishoditi prije samog kanidiranja na natječaj, što na dosadašnjim natječajima nije bio slučaj bilo je dovoljno postaviti Zahtjev za izdavanjem nadležnoj instituciji. Naglašena je i važnost izrade poslovnog plana i dokazivanja ekonomske isplativosti projekta, bez koje nema svrhe uopće kanididirati za sredstva, izradom investicijske studije.

Nakon samog predavanja, ljudi su postavljali pitanja na koja je predavačica rado odgovarala, a bilo je i individualnih konzultacija o konkretnim situacijama na terenu. Sve u svemu, cjelodnevno događaje je bilo dinamično i nadasve korisno za sve prisutne.

Najnovije