Do 2020. godine u planu obnova svih prometnica u Kotoribi

Nakon izgradnje kanalizacije postepeno su se uređivale i prometnice na području općine Kotoriba. Županijska uprava za ceste obnovila je gotovo sve ceste kojima upravlja (Ulica kralja Tomislava, Murska i Matije Gupca), a Općina je u proteklom vremenu sanirala i obnovila asfalt u većini preostalih ulica (Međimurska ulica, Ulica 3. travnja, Ulica Alojzija Stepinca, Ulica Ignaca Svetomartinskog, Ulica Pavleka Miškine, Sajmišna ulica, Nikole Zrinskog, Dragutina Domjanića).

Tako da nakon što bude izveden novi asfalta i u ulicama gdje se još izvodi kanalizacija, u Kotoribi će gotovo 2/3 dužine mjesnih prometnica imati novi asfalt.

S obzirom da su u narednom razdoblju od 2015. do 2020. godine za ruralni razvoj predviđena značajnija sredstava Europske unije, Općina priprema projekte izgradnje i rekonstrukciju lokalnih cesta u preostalim ulicama gdje nije obnovljen asfalt, pa se nadaju da će do 2020. godine na taj način biti obnovljene prometnice u svim ulicama, a kod obnove odnosno rekonstrukcije prometnica uredit će se i pješačke staze.

Svakako još treba spomenuti, da je dogovoreno sa Županijskom upravom za ceste da se iduće godine započne s postepenom modernizacijom (asfaltiranjem) lokalne ceste Kotoriba-Goričan kojom oni upravljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije