Uskoro će sva domaćinstva imati osiguran priključak na kanalizaciju

Do kraja godine u Kotoribi trebali bi biti dovršeni radovi na izgradnji kanalizacije i izvođenju priključaka na kanalizaciju u ulicama: Zelengaj, Ljudevita Gaja i Vladimira Nazora, te asfaltiranju navedenih ulica. Nažalost, radovi kasne zbog procedure oko osiguranja sredstava za dovršenje radova od strane “Hrvatskih voda“.

Nakon izgradnje kanalizacije u navedenim ulicama, početkom iduće godine trebala bi se još izgraditi kanalizacija u Ulici bana Josipa Jelačića, nakon kojih bi sve ulice u Kotoribi, a time i sva domačinstva, imala mogućnost priključka na kanalizaciju.

Vrijednost radova na izgradnji kanalizacije koju su se izvodili tijekom 2013. i 2014. godine u Kotoribi (Ulica I.G.Kovačića, prijelaz ceste, Ulica D.Domjanića, spoj kolektora, kišni preljevi, Ulica Zelengaj, Ljudevita Gaja i Vladimira Nazora sa novim asfaltom), uključujući i ugovorene radove, a još neizvedene radove na izgradnji kanalizacije u Ulici bana Josipa Jelačića, iznosi ukupno 5.100.000,00 kuna.

Od navedene ukupne vrijednosti radova “Hrvatske vode” osiguravaju 2/3 potrebnih sredstava, a preostala sredstva osigurat će se iz naknade za razvoj koje se plaća u cijeni vode i proračuna Općine, jer će se na zahtjev Općine izvesti novi asfalt po cijeloj ulici a ne samo sanirati iskopi.

Nakon izgradnje kanalizacije po ulicama, ostaje još potreba za izgradnjom kanalizacije u novoj “Poduzetničkoj zoni Jug” na ulazu u Kotoribu te izgradnja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je određena lokacija kod Donje Dubrave kao zajedničkog uređaja za sve donjomeđimurske općine i za koji će sredstva većim dijelom osigurati Evropska unija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije