FOTO: Veliki interes za Malu školu sommelierstva u Nedelišću

>> FOTO: Veliki interes za Malu škola sommelierstvu u Nedelišću

U prostorima Sportskog parka Trate u Nedelišću minulog četvrtka održana je Mala škola sommelierstva za koju je iskazan velik interes. Tome u prilog ide podatak da je događaj u organizacija Kerman vina privukao zainteresirane iz Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije.

Sama radionica je trajala oko 3 sata, a sastojala se od dva dijela. U prvom, teoretskom dijelu, koji je bio izrazito zanimljiv i interesantan, polaznici su stekli osnove o sommelierstvu, vinima, visnkim čepovima, čašama i vinskoj kulturi. U drugom dijelu sommelierske škole degustirale su se tri sorte vina, koje su se uz upute i način na koji je prethodno prikazan, ocjenjivale.

Radionicu je vodila iskusna sommelierka i potpredsjednica “Međimurskog vinskog kluba” – Snježana Janković, koja je svojim znanjem, iskustvom i ljubavi prema vinu na izrazito maštovit, domišljat i interesantan način prenijela svoje znanje na polaznike Male škole sommelierstva. Valja napomenuti da je svaki polaznik, nakon odslušanog teoretskog i praktičnog dijela radionice, dobio potvrdu o završenom prvom stupnju Male škole sommelierstva.

Radionice “Male škole sommelierstva” održavat će se jednom mjesečno u prostorijama Sportskog parka “Trate” u Nedelišću. Nakon završenog prvog stupnja, polaznici škole mogu zavšiti drugi i treći stupanj kako bi se još bolje upoznali sa vinom i vinskom kulturom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije