Općina Kotoriba kreće u modernizaciju javne rasvjete

U Kotoribi je javna rasvjeta rekonstruirana u više navrata. Prva rasvjetna tijela uglavnom su zamijenjena kod rekonstrukcije niskonaponske mreže kada su zamijenjeni drveni stupovi betonskim, a žice kablovima.

Dio javne rasvjete u Ulici kralja Tomislava, Sajmišnoj ulici te ulicama dr. Vinka Žganca i Ivana Gorana Kovačića riješen je na posebnim stupovima “kandelaberima”. Prema podacima HEP-a na području Kotoribe ima 284 rasvjetnih tijela za čiju potrošnju i održavanje se godišnje troši 120.000,00 kuna.

S obzirom da su se na tržištu rasvjete pojavile nove tehnologije, posebno LED rasvjeta kojom se uz istu ili čak bolju kvalitetu svjetlosti smanjuje potrošnja električne struje za gotovo 70 %, a održavanje još i više, Općina priprema više projekata kojim bi se postepeno zamijenila sva rasvjetna tijela i time znatno smanjili troškovi javne rasvjete.

Projekte modernizacije javne rasvjete sufinanciraju se i sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost kod kojeg će Općina isto kandidirati modernizaciju javne rasvjete u Kotoribi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije