U novoj sortirnici korisnog otpada bit će posla za deset radnika

Grad Prelog je nedavno potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o projektiranju s ciljem izgradnje nove sortirnice korisnog otpada u sklopu reciklažnog dvorišta Pre-koma.

U sklopu nove sortirnice će se montirati i nova linija za sortiranje korisnog otpada sa 8 radnih mjesta, te će se u novi objekt prebaciti i stara mini sortirnica. Izgradnjom nove sortirnice u njoj će raditi 10 radnika od toga 7 sedam postojećih i 3 novo zaposlena radnika.

Projektnu dokumentaciju u iznosu od 86 tisuća kuna Fond za zaštitu okoliša sufinancira u 100% iznosu bespovratnim sredstvima. Očekuje se dobivanje građevinske dozvole do kraja ove godine, a početkom sljedeće godine i dobivanje potrebnih suglasnosti kako bi izgradnja nove sortirnice korisnog otpada mogla krenuti na proljeće sljedeće godine.

Vrijednost izgradnje nove sortirnice procjenjuje se na blizu 3 milijuna kuna, a stvarna cijena dobit će se kroz postupak javne nabave. Ovim projektom zaokružuje se izgradnja zajedničkog sustava gospodarenja otpadom donjeg Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije