Na ulazu u Donju Dubravu proradila javna led rasvjeta

Na zahtjev Općine Donja Dubrava u ponedjeljak, 13. listopada izvršen je tehnički pregled izgrađene građevine infrastrukturne namjene – javne rasvjete dijela LC 20039 (cesta HE Dubrava do ribičkog doma).

Ukupna vrijednost investicije iznosi 184.000 kuna, od čega 27.300 kuna za zakup elek. energije (plaćeno 18,4 kW utrošeno 4.60 kW), izrada projekata 5.025 kn, izvođenje radova na terenu 96.951 kn, nabavu stupova (11) 20.075 kn, led svjetiljke 30.937 kn i nabavu lukova za stupove 3.712 kn.

Mjesečna potrošnje elek. energije za rečenu javnu rasvjete za rujan 2014. iznosila je 95 kn. Tehničkom pregledu nazočni su bili svi sudionici u izgradnji javne rasvjete (javnopravna tijela, izvođač, nadzorni inženjeri…). Nakon predočene dokumentacije i pregleda izvedenih radova utvrđeno je da su svi radovi izvedeni u skladu sa aktom o građenju.

Na osnovu svega toga doneseno je mišljenje i prijedlog da se Općini izda Uporabna dozvola za predmetnu javnu rasvjetu. Ovim radovima Općina osigurava funkcionalnije korištenje tog dijela mjesta u večernjim i noćnim satima, što će doprinijeti sigurnijem kretanju pješaka, biciklista i ostalog prometa, obzirom da je to izuzetno prometna dionica, a svakodnevno taj prostor koristi veliki broj rekreativaca.

Osim toga, na isti način omogućit će se i sigurniji pristup korisnicima Ribičkog doma Športskog ribolovnog društva “Štuka”, Doma Međimurske lastavice, odbojkaškog terena, skele “Zrinski”, te ostalih popratnih sadržaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije