Porezna uprava prodaje 50 isluženih automobila za 245.000 kuna

Nakon rasprodaje zaplijenjene imovine, Porezna uprava nastavlja s unovčenjem svoje imovine. U četvrtak se pojavio oglas da država prodaje 50 isluženih automobila u vlasništvu Ministarstva financija procijenjene vrijednosti 245 tisuća kuna.

Vozila se nalaze po poreznim ispostavama širom zemlje, a zanimljivo je da se prodaju u paketu, po principu ili sve ili ništa. Najskuplji je mamac Audi iz 1995. godine koji je prošao oko 200 tisuća kilometara, a procijenjen je na 11 tisuća kuna. Najjeftinija Opel Astra iz 1993. godine stoji oko 2800 kuna.

Pretpostavlja se da bi paket rabljenih državnih vozila mogao biti zanimljiv trgovcima koji se bave prodajom rezervnih dijelova. Lista državnih dvadesetogodišnjaka nalazi se na web stranici Porezne uprave, a kao zanimljivost može se spomenuti da je vozilo iz Virovitice za dva desetljeća prošlo samo 33 tisuće kilometara, a i u Karlovcu se nalaze dva automobila sa 40-tak tisuća prijeđenih kilometara u dvadeset godina.

Na listi je i jedno vozilo iz Čakovca. Radi se VW Polu 1.4 zelene boje. Godina proizvodnje je 1996., auto ima prijeđenih 173.041 kilometara, a njegova procijenjena vrijednost je 5.075,22 kune.Tvrtke i građani koji se žele nadmetati za oglašena vozila moraju uplatiti 20 tisuća kuna pologa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije