Jubilarni 50. sastanak Microsoft SQL/DEV UG Čakovec – Varaždin

U subotu, 27. rujna 2014. od 10 sati se u Tehnološko-inovacijskom centru održava se jubilarni 50. sastanak Microsoft SQL/DEV UG Čakovec – Varaždin. Kao što jubilej i zaslužuje, organizatori ga žele posebno proslaviti.

Spremaju četiri predavanja od strane četiri vrhunska MVP-a (Tomislav Bronzin, Domagoj Pavlešić, Andrej Radinger i Dean Vitner) iz Hrvatske, Kinect igre, roštilj, poklone za učesnike…Prijaviti se možete klikom ovdje.

U nastavku je prvi draft agende:

Agenda, 10:00 – 10:45

Kako povećati produktivnost poslovanja i poslovati s bilo kojeg mjesta upotrebom Microsoft Office 365? (Tomislav Bronzin)

Današnje tvrtke imaju pred sobom dva izazova: smanjiti troškove poslovanja i povećati svoju konkurentnost. Jedan od najboljih načina povećanja konkurentnosti je upotreba informatičke tehnologije (IT). Postavlja se pitanje, kako uz minimalne troškove male i srednje tvrtke mogu dobiti informatičku infrastrukturu koju imaju velike tvrtke, a da za to plate cijenu koja iznosi npr. 5 kava po korisniku mjesečno?

Odgovor na to pitanje potražite na ovom predavanju, gdje ćemo pokazati kako vaši korisnici mogu uštediti novce koje bi inače potrošili na skupu infrastrukturu, a u isto vrijeme im možete ponuditi zakup vrhunske elektroničke pošte, usluge dijeljenja zajedničkog kalendara i adresara, te napredne mogućnosti kao što su pohranjivanje dokumenata i video konferencije.

Tomislav Bronzin, magistar inženjer elektrotehnike/računarstva, osnivač je tvrtke CITUS koja je ove godine navršila 15 godina postojanja. Ima više od 20 godina iskustva u poduzetništvu i informatici. U svojoj karijeri radio je s čitavim nizom malim, srednjim i velikim tvrtkama, te državnim institucijama.

U tvrtki CITUS zapošljava 10 visokoobrazovanih IT stručnjaka a tim već 15 godina uspješno prolazi testiranja i nosi industrijski certifikat Microsoft Silver Partner. Tomislav Bronzin je konzultant za računalni oblak i mobilne tehnologije s posebnim naglaskom na Office365. Česti je predavač na Microsoft konferencijama, te stručnim i znanstvenim konferencijama, i predaje na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo.

Dopredsjednik Udružena za informacijske tehnologije HGK i organizator MobilityDay konferencije. Bio je direktor prvog Microsoft inovacijskog centra u Centralnoj i istočnoj Europi. Bronzin je bio nositelj titule Microsoft Regional Director 10 godina za redom 2003-2013, a nositelj je i titule Microsoft Most Valuable Professional for Office365 isto tako već 10 godina.

Sa svojim timom je osvojio preko 40 zlatnih medalja za inovativnost u IT-u u više od 7 zemalja, te je dobitnik nagrade HGK Zlatna kuna i Hrvatski kvocijent inovativnosti.

10:45 – 11:30

Dean Vitner (Sql Mvp)

11:30 – 12:15

Windows Phone 8.1 for Developers (Andrej Radinger)

Windows Phone 8.1 donosi puno noviteta za programere. Osim universal apps koje obuhvaćaju zajednički template za WP i Win8, tu su i noviteteti vezani uz sam WP: Silverlight 8.1, Windows Phone runtime, nove kontrole, nova arhitektura push notifikacija, unaprijeđen proces objavljivanja aplikacija na store-u, novi model navigacije, izmjenjeno ponašanje Back gumba, novi multitasking… novosti je jako puno. Dođite na ovo predavanje i saznajte što je sve novo uz puno demonstracija i primjera.

Andrej Radinger je nositelj titule Microsoft Windows Phone Development Most Valuable Professional (MVP), bavi se proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka. Sudjelovao je u mnogim projektima vezanima uz mobilnost te je prošao kroz sve uloge u projektima – savjetnika, programera, voditelja obuke, voditelja projekata, vozača, skladištara…

Iskustvo je stjecao radeći u nekoliko domaćih tvrtki te na temelju desetgodišnjeg iskustva, početkom 2006. pokreće vlastitu tvrtku, koja se bavi savjetovanjem, obukom i razvojem, ponajprije za mobilna rješenja, ali i šire, primjerice za pametna klijentska rješenja. Andrej je redoviti predavač na Microsoftovim konferencijama u regiji i TechEdu. Aktivni je član MS zajednice u Hrvatskoj. U slobodno vrijeme bavi se nogometom te sviranjem i pjevanjem po vatrogasnim zabavama.

12:15 – 13:00

Universal Apps – razvoj za sve oblike Windowsa (Domagoj Pavlešić)

Nije prošlo niti šest mjeseci od objave univerzalnih aplikacija – načina pomoću kojeg možemo paralelno razvijati za Windows Phone, Windows 8 i Xbox One (uskoro!). Kako to funkcionira, koje su prednosti, a koje mane? Ima li to uopće smisla i na što treba paziti? Svi za jednoga, Universal Apps za sve!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije