Danas (utorak) je u Šenkovcu radom započela najveća tvornica jabučnih sokova u Međimurju, a nalazi se u prostorijama Mljekare Zrindol u vlasništvu Obitelji Hamer iz Čakovca.
– U mljekarnici imamo slobodnih kapaciteta, pak smo tako odlučili proizvoditi sokove od jabuka. Proizvodimo bistri i i ne bistri, odnosno mutni sok od više vrsti jabuka.
Postrojenja smo fantastično iskoristili,a glavni tehnolog i voditelj postupka prerade jabuka i proizvodnje sokova je Antun Kojter, ponajbolji međimurski vinogradar i vinar, što je dodatno jamstvo kakvoći naših sokova, kazao nam je nakon što su napunjene prve boce vrlo ukusnih sokova, Kristijan Hamer, direktor Zrindola, dodajući kako osim što je mljekara iskoristila prostorije i tehnologiju, sokovima nadopunjuje svoj proizvodni asortiman.
Službena promocija i degustacija Hamerovih sokova biti će na voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu ovog vikenda. Osim jabuka koje će za vlastite potrebe Hamer otkupljivati i prerađivati, obavljati će usluge za sve one voćare koji će željeti iz svojih viškova jabuka proizvesti sokove.
Prerada će se obavljati tijekom cijele godine, što znači da kada voćari vide kako im jabuke iz skladišta neće biti prodane kao voće, da će ih u svakom trenutku kod Hamera moći preraditi u prirodni voćni sok od jabuke. Kristijan Hamer, kaže kako će na preradu preuzeti sve ponuđene ili tražene količine svih međimurskih i drugih voćara, odnosno vlasnika plodova jabuka.